Угорщина назвала ціну за її підтримку ембарго на російську нафту
Категорія
Економіка
Дата публікації

Угорщина назвала ціну за її підтримку ембарго на російську нафту

Угорщина назвала ціну за її підтримку ембарго на російську нафту
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто каже, що заборона на нафту обійдеться Угорщині в 500 мільйонів євро на адаптацію свого НПЗ і в 200 мільйонів євро на капітальний ремонт ключового трубопроводу.

Джерело: Politico

Угорщині потрібно 700 млн для ухвалення ембарго на нафту з РФ

Міністр закордонних справ Петер Сіярто заявив, що Угорщина не може підтримати пропозицію ЄС заборонити весь імпорт російської нафти та рафінованого палива без «розв’язання» витрат на адаптацію енергопостачання та інфраструктури.

Угорщина виступає проти запропонованої заборони на нафту, попереджаючи, що вплив на її економіку буде жахливим. Підтримка Орбана є ключем до введення останніх санкцій.

Петер Сійярто (фото: flickr.com)

Сійярто стверджував, що слід враховувати різні національні енергетичні ситуації в ЄС. Угорщина не тільки не має виходу до моря, але й залежить від російської нафти та газу через свою інфраструктуру.

Ця пропозиція Комісії створює для нас величезну проблему. Наш НПЗ розрахований на російську нафту. Щоб переробити його на інші види нафти, нам довелося б інвестувати від 500 до 550 мільйонів євро — це займе близько чотирьох років. Щоб замінити нафтопровід з Росії, нам доведеться розширити потужність газопроводу Адріатичного моря, що означало б 200 мільйонів євро, і ми не знаємо, скільки це займе часу. Ціна на газ в Угорщині підвищиться на 55 відсотків, - сказав він.

Сійярто підкреслив, що Угорщина не може підтримати поточний пакет санкцій, якщо Брюссель не запропонує рішення.

Ми сказали голові Комісії, що її пропозиція створює для нас проблему. Ми не можемо голосувати за, якщо нам не запропонують рішення, - сказав Сійярто.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?