Українська артилерія зриває наступ окупантів на Донбасі — Пентагон
Категорія
Україна
Дата публікації

Українська артилерія зриває наступ окупантів на Донбасі — Пентагон

Українська артилерія зриває наступ окупантів на Донбасі — Пентагон
Джерело:  online.ua

За словами високопоставленого представника Міноборони США, українська артилерія зриває зусилля Росії щодо наступу на Донбасі.

Джерело: CNN

Українці успішно використовують американські гаубиці

Посадовець зазанчив, що має на увазі зокрема спроби Росії перекинути свої сили через річку Донець, щоб зміцнити свої позиції на півночі Донбасу.

Чиновник сказав, що між Ізюмом і Слов’янськом точаться багато боїв, але росіянам там не вдалося досягти особливого прогресу.

Однак, за словами чиновника, російські війська досягли «поступових» успіхів на захід від Попасної.

Між тим, «переважна більшість» з 89 артилерійських систем гаубиць M777, які США передали Україні, вже використовуються і перебувають у «передовому розгортанні».

Відгуки, які ми отримуємо від артилеристів з України, дуже позитивні щодо користі M777, – сказав посадовець.

Близько 30 українських бійців пройшли курс технічного обслуговування гаубиць M777, а ще 17 пройшли двотижневий курс технічного обслуговування гаубиць, сказав чиновник, додавши, що загалом 370 українських військових пройшли навчання з використання гаубиць.

Близько 20 українців перебувають у розпалі навчання на безпілотній авіаційній системі Puma, а також завершено навчання на Phoenix Ghost.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?