Російські загарбники знищують мости для ускладнення контрнаступу ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські загарбники знищують мости для ускладнення контрнаступу ЗСУ

Російські загарбники знищують мости для ускладнення контрнаступу ЗСУ
Джерело:  online.ua

Представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький розповів, що російські окупанти знищують мости на Харківщині та можуть вдатись до таких же дій на Херсонщині для ускладнення контрнаступу Збройних сил України.

Джерело: ефір телемарафону

ГУР передбачали, що РФ буде підривати мости при відступі

У Скібіцького запитали про те, чи ускладнить контрнаступ ЗСУ знищення росіянами мостів на тимчасово окупованих територіях України.

Якщо говорити з розвідувальної точки зору - це ми все передбачали (знищення мостів – ред.), тому що нічого нового в діях російських окупаційних військ немає. Якщо ми повернемося трохи назад, давайте згадаємо відступ російських військ від Києва, на тому ж самому броварському напрямку. Коли вони виходили, вони підривали на своєму шляху все, що можна було підірвати. Крім того, було здійснено потужне мінування, а це займе багато часу для того, щоб його розмінувати. Знищувались найбільш критичні і важливі об’єкти інфраструктури. Таким чином, це нам нагадувало відхід якоїсь орди, яка знищує на своєму шляху все, що попадає їй під руки, - сказав Скібіцький.

За його словами, такі дії ворога дійсно впливають на проведення контрнаступу на Харківському напрямку.

Так, це буде впливати, тому що там потужні водні перешкоди, які потім необхідно буде нам формувати або наводити переправу, або відновлювати ці мости для того, щоб продовжити контрнаступ і вийти на державний кордон нашої держави, відновити нашу присутність там, в подальшому проводити інші контрнаступальні дії, - сказав він.

Також він переконаний, що росіяни будуть робити все можливе, аби утримати Херсонщину.

Наша оцінка дуже проста: взагалі Херсонська область - це дуже важливий регіон для рф, ми це розуміємо. Насамперед – це сухопутний міст, який поєднує рф з окупованим Кримом, по-друге, це елемент забезпечення життєдіяльності Криму – це вода, це електроенергія. Не просто так була захоплена наша атомна електростанція і відповідно росія буде робити все можливе, щоб утриматися на цій території, - сказав Скібіцький.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?