Угорщина не буде блокувати вступ України в ЄС та НАТО — посол
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина не буде блокувати вступ України в ЄС та НАТО — посол

Угорщина не буде блокувати вступ України в ЄС та НАТО — посол
Джерело:  online.ua

Посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто заявив, що його країна "ніколи не були проти" вступу України в НАТО, а також, що Угорщина не блокуватиме членство України в ЄС.

Джерело: Еспресо

Угорщина погодиться на членство України в НАТО та ЄС

Відповідаючи на запитання щодо позиції Угорщини стосовно можливого приєднання України до НАТО, Ійдярто сказав, що "ми ніколи не блокували прагнення України вступити в НАТО".

Ми блокували дві речі - це мовне питання та питання освіти. Їх вирішували на політичному рівні в деяких інституціях НАТО. Зокрема, міністри закордонних справ і міністри оборони. Це був сигнал, не дуже гарний сигнал. Втім, ми не мали іншого вибору, щоб сказати Україні про те, що НАТО - це не просто військова організація. Вона займається іншими питаннями, зокрема, правами людини, правами національних меншин. Повага до таких прав лежить в основі філософії Альянсу, сказав посол.

Він додав, що Угорщина не блокуватиме вступ України в НАТО.

Якщо говорити про прагнення Україні вступити в НАТО, ми ніколи не були проти цього. Тому, якщо Україна все ще хоче вступити до лав Альянсу, ми не будемо проти цього, - скаазв Ійдярто.

Іштван Ійдярто (фото - commons.wikimedia.org)

Також він запевнив, що Угорщина підтримає членство України в Євросоюзі.

Наприкінці я хочу запевнити вас у тому, що коли почнуть розглядати питання членства України в Європейському Союзі, Угорщина підтримає його.

Нагадаємо, що Угорщина блокувала проведення зустрічей Україна - НАТО на найвищому рівні з 2017 року після ухвалення освітнього закону.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?