Угорщина отримала доступ до російського газу в обхід України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Угорщина отримала доступ до російського газу в обхід України

Угорщина отримала доступ до російського газу в обхід України
Джерело:  online.ua

Сербія і Угорщина добудували лінійну частину газопроводу-перемички між двома країнами і оголосили про підключення газопроводу "Балканський потік" до угорської газотранспортної системи. Тепер Угорщина та інші країни Центральної Європи зможуть отримувати російський газ в обхід України.

Джерело: сербський телеканал N1

В ході церемонії з'єднання труби на кордоні Сербії та Угорщини генеральний директор компанії "Сербіягаз" Душан Баятович розповів, що потужності газу, які на виході з Чорного моря становлять 15,75 млрд куб. м, можуть бути використані практично по всій Центральній Європі. Голова правління угорської компанії - оператора газотранспортних систем FGSZ Ференц Саболч назвав з'єднання "золотим".

"Практично з'єднання труби на кордоні Сербії та Угорщини значить, що вся лінійна частина від узбережжя Туреччини через територію Туреччини, Болгарії, Сербії і сьогодні тут, на вході до Угорщини, завершена. Це означає, що ми бачимо кінець цього проєкту, і незабаром почнеться постачання газу", - підкреслили вони.

Коли Угорщина починає поставки російського газу в обхід України

Офіційний Будапешт планує почати закупку російського газу через сербський напрямок до кінця року. Відомо, що влада Угорщини попередньо домовилися з російською компанією "Газпром" про постачання газу терміном на 15 років. Угода повинна вступити в силу 1 жовтня.

Які країни ще отримують газ по Турецькому і Балканському потокам

Газопровід "Балканський потік" є продовженням "Турецького потоку". У минулому році Болгарія, Македонія, Греція та Румунія майже весь газ отримували саме по ньому, а не через Україну. З початку 2021 року російський газ в обхід України почали отримувати Сербія, Боснія і Герцеговина. Очікується, що до проєкту ще приєднається Австрія.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?