Угорщина та Словаччина оплатили за росіян транзит нафти через Україну
Категорія
Економіка
Дата публікації

Угорщина та Словаччина оплатили за росіян транзит нафти через Україну

Угорщина та Словаччина оплатили за росіян транзит нафти через Україну
Джерело:  online.ua

Угорська нафтогазова компанія MOL та словацька нафтопереробна фірма Slovnaft домовилися з Україною та РФ про оплату експорту російської нафти територією України через південну частину нафтопроводу «Дружба».

Джерело: 24.hu, Reuters

В Угорщині заплатили за транзит російської нафти

MOL домовився з українською та російською сторонами про відновлення роботи газопроводу «Дружба» та перерахував плату за транзит за користування українською ділянкою.

Взявши платіжні зобов'язання, Мол забезпечив швидке вирішення проблеми: за обіцянками українців, протягом кількох днів може відновитися поставка сирої нафти, яка була припинена кілька днів тому через технічні перешкоди з боку банку, - повідомили там.

Фото: flickr.com

Словацька нафтопереробна компанія Slovnaft заявила, що очікує, що потік російської нафти через Україну відновиться найближчими днями. Компанія здійснила оплату за транзит через Україну.

"Словнафт" вже здійснила платіж на рахунок (української транзитної) компанії. Виходячи з цього, Slovnaft очікує відновлення поставок нафти найближчими днями. Російська сторона також погодилася з таким рішенням, - йдеться в повідомленні Slovnaft.

У російській «Транснефти» повідомили, що планують відновити постачання нафти у Словаччину та Угорщину вже 10 серпня.

Нагадаємо, що з початку серпня експорт російської нафти через територію України південною частиною нафтопроводу «Дружба» був призупинений. Цією гілкою постачають нафту в напрямку Угорщини, Словаччини та Чехії.

Це сталося через те, що українському оператору трубопроводів «Укртранснафта» не надійшов платіж від російської «Транснефти» через набрання чинності сьомого пакета санкцій ЄС проти РФ.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?