Угорщина відмовилася підтримати нафтове ембарго щодо РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Угорщина відмовилася підтримати нафтове ембарго щодо РФ

Угорщина відмовилася підтримати нафтове ембарго щодо РФ
Джерело:  online.ua

Як стверджує очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто, його країна не змінила свою позицію щодо нафтового ембарго проти Росії. Він стверджує, що офіційний Будапешт не готовий його підтримати, навіть враховуючи перемовини та запропоновані державі поступки.

Джерело:  HVG.hu

Угорщина й далі блокує нафтове ембарго щодо РФ

Угорщина не голосуватиме за ініціативу Єврокомісії щодо санкцій проти Росії, оскільки вона створює проблему для Угорщини і не містить пропозиції щодо її вирішення, - попередив Сійярто.

За його словами, пропозиція офіційного Брюсселю схожа на атомну бомбу для угорської економіки та може миттєво знищити її стабільне енергопостачання.

Угорський дипломат також вкотре повторив, що географічне положення країни, транспортні шляхи, розташування та наявність нафтогазових родовищ визначають безпеку енергопостачання Угорщини.

Структура енергопостачання кожної країни ЄС є різною, і що глави держав і урядів Євросоюзу погодилися, що Європейський Союз може вжити лише ті заходи, які враховують різні структури енергопостачання в кожній державі-члені. Майже дві третини нафти, яку отримує Угорщина, походить з Росії, - додав Петер Сійярто.

Нагадаємо, пртягом останніх днів посли Євросоюзу активно обговорюють, однак так і не можуть дійти згоди щодо шостого пакету антиросійських санкцій, в якому є пункт про поступове введення заборони на закупівлю російської нафти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?