Україна анонсувала новий мирний план щодо Донбасу на рівні нормандської четвірки
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна анонсувала новий мирний план щодо Донбасу на рівні нормандської четвірки

Україна анонсувала новий мирний план щодо Донбасу на рівні нормандської четвірки
Джерело:  online.ua

На тлі регулярних ультиматумів від Кремля на переговорах Тристоронньої контактної групи в українській делегації попередили про розробку власного плану врегулювання — у відповідь на вимоги прийняти програму Москви. Спікер команди дипломатів Олексій Арестович наголосив, що незабаром цю програму, яку запропонували уряді Франції та Німеччини, обговорюватимуть на рівні політичних радників лідерів “нормандського формату”. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “Україна 24”.

“Зараз є план спільних кроків так званий, який обговорюється в рамках ТКГ. Франція і Німеччина ініціативно розробили власний план, він називається "кластери", який передбачає їх ініціативи щодо врегулювання конфлікту. Вони обговорюються під час зустрічей політичних радників”, - пояснив дипломат.

Передбачається, що це станеться вже до кінця березня. План дій щодо врегулювання мають представники Києва у ТКГ, а наразі йдеться про власний для партнерів “нормандського формату”.

“Зараз є план спільних кроків так званий, який обговорюється в рамках ТКГ. Франція і Німеччина ініціативно розробили власний план, він називається "кластери", який передбачає їх ініціативи щодо врегулювання конфлікту. Вони обговорюються під час зустрічей політичних радників”, - додав Арестович.

Водночас він не уточнив жодних його конкретних деталей, оскільки це конфіденційні відомості.

“План повинен бути презентований до кінця березня, під час чергової зустрічі політичних радників. Подробиці не розголошуються, це домовленість про конфіденційність, тільки після прийняття відповідних угод їх озвучать”, - резюмував спікер.

Як повідомляв ONLINE.UA, Російська Федерація свідомо блокує переговори на рівні Тристоронньої контактної групи, стверджує керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Політик за близького оточення Володимира Зеленського наголосив. що українська сторона регулярно стикається з тиском Кремля та ультиматумами стосовно планів для врегулювання конфронтації. Перш за все російська сторона намагається повністю змусити Україну вести переговори з маріонетками окупаційного режиму на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?