Україна домовилась з Угорщиною про гарантовані потужності для імпорту газу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна домовилась з Угорщиною про гарантовані потужності для імпорту газу

Україна домовилась з Угорщиною про гарантовані потужності для імпорту газу
Джерело:  online.ua

Оператору ГТС України вдалося домовитися з угорським оператором FGSZ про продовження доступу до гарантованих потужностей для імпорту природного газу з Угорщини в Україну до 31 березня 2023 року.

Джерело: "Європейська правда"

Київ домовився з Будапештом про потужності для імпорту газу

За словами представників Оператора ГТС, це збереже нашій країні надійний доступ до затребуваного маршруту імпорту газу, оскільки протягом останніх 6 місяців поставки з Угорщини склали 46% імпорту газу до України, а за підсумками 2021 року — понад 85%.

Окрім того, наголошується, що газові трейдери мають можливість бронювати необхідні потужності на щоквартальних, щомісячних, добових аукціонах, зокрема, на перший та другий квартали газового року 2022/2023.

ОГТСУ наполегливо працює, щоб максимально збільшити можливості для імпорту газу, диверсифікувати джерела його постачання та, відповідно, посилити безпеку поставок. Угорський напрям важливий для України, зокрема, через доступ до LNG-терміналу на о. Крк в Хорватії. Українські компанії зможуть скористатися можливостями угорського маршруту в межах підготовки до нового опалювального сезону, – заявив генеральний директор Оператора ГТС України Сергій Макогон.

Що важливо розуміти, гарантовані потужності для імпорту газу з Угорщини ОГТСУ діють з 1 січня 2022 року. Вони дозволяють фізичний імпорт до 8 млн куб. м природного газу щодоби (2,9 млрд куб. м на рік).

Фото - скриншот

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?