Україна готова — Київ виступив із заявою щодо нормандської зустрічі
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна готова — Київ виступив із заявою щодо нормандської зустрічі

Україна готова — Київ виступив із заявою щодо нормандської зустрічі
Джерело:  online.ua

24 серпня очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба під час спільної пресконференції з французьким колегою Жаном Івом Ле Дріаном офіційно повідомив, що Україна готова до проведення зустрічі міністрів закордонних справ країн Нормандського формату.

Джерело:  "ЄП"

Україна готова до "нормандської" зустрічі на рівні глав МЗС

За словами Дмитра Кулеби, міністри "єдині у думці" про те, що Нормандський формат має працювати й розраховують на потужнішу динаміку.

"Ми розуміємо, що це насамперед залежить від позиції Росії. Користуючись нагодою, хочу підтвердити, що ми готові до проведення зустрічі міністрів закордонних справ у Нормандському форматі. Сподіваємося, що наш російський колега, міністр Лавров, так само конструктивно і добросовісно підійде до проведення цієї зустрічі. Ми так само працюватимемо над організацією саміту у Нормандському форматі", - наголосив український дипломат.

Як уже згадувалося раніше, глава держави Володимир Зеленський під час візиту до Вашингтона має намір просити американського лідера Джо Байдена про участь США у одному з форматів мирного врегулювання на Донбасі.

Влада РФ знову відкинула ідею переговорів нормандської четверки

Команда Володимира Путіна продовжує стверджувати, що не бачать сенсу у скликанні й організації нової зустрічі лідерів країн “нормандського формату” для подальшого врегулювання війни в Україні.

Незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков поскаржився на те, що сьогодні у членів нормандської четвірки немає тем для обговорень.

“Щодо саміту “нормандської четвірки”. Всі хочуть його провести так, щоб це стало вагомим кроком на шляху “внутрішньо українського” регулювання. Але для того, щоб проводити саміт, потрібно якесь субстантивне наповнення цього саміту. Воно як і раніше відсутнє”, — заявив нещодавно Дмитро Пєсков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?