Україна готує для США нову неочікувану пропозицію
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна готує для США нову неочікувану пропозицію

Україна готує для США нову неочікувану пропозицію
Джерело:  online.ua

Пані посол України у Сполучених Штатах Америки Оксана Маркарова неочікувано для всіх заявила, що Україна пропонуватиме США нові формати взаємодії. За словами політикині, офіційний Київ має намір "наповнити новим змістом" ті формати співпраці з США, які вже створені, починаючи від комісії стратегічного партнерства і закінчуючи стратегічними діалогами з різних напрямів. З такою заявою вона випустила під час Київського безпекового форуму, організованого фондом "Відкрий Україну", передає ONLINE.UA з посиланням на "УНІАН".

Пані посол вважає, що нинішні формати взаємодії дуже важливо розширювати і наповнювати реальним змістом.

"Але ми також будемо ініціювати нові формати, зокрема в тих нових питаннях, а це стосується і протидії пропаганді, і кібератакам, в яких, насправді, вже Україні є що дати світу, і дати нашу стратегічному партнеру... Ці формати нашої спільної співпраці, в яких ми можемо бути співлідерами і долучитися до світової безпеки, ми також будемо обов'язково ініціювати", - наголосила Оксана Маркарова.

Окрім того, дипломатка напередодні початку своєї роботи у Вашингтоні розповіла, чого буде домагатися від команди Джо Байдена на своїй посаді.

"Для нас ключове – це питання війни, у якій перебуваємо, анексованого Криму, звільнення незаконних територій Донецької і Луганської областей. Тож це питання захисту – все, що наш партнер може зробити для підтримки нашої позиції і стримання з одного боку агресора, але з іншого мотивування його через інші механізми піти з нашої території", - сказала Маркарова.

За словами пані посла, нашій країні необхідне постійне посилення санкцій, щоб ціна для агресора "ставала такою, щоб мотивувала його піти".

"Санкції повинні збільшуватися, розширюватися, бути всеосяжними. Друге – це розвиток нашої спроможності. Коли ми говоримо про військову допомогу зброєю – летальною, нелетальною, будь-якою іншою, – це не про передачу якихось катерів, а розбудову військової спроможності", - заявила дипломатка.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, США назвали дві головні проблеми України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?