Україна, Грузія і Молдова звернулися з екстреним проханням до ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна, Грузія і Молдова звернулися з екстреним проханням до ЄС

Україна, Грузія і Молдова звернулися з екстреним проханням до ЄС
Джерело:  online.ua

Очільники урядів України, Грузії та Молдови направили спільне звернення до президентки Європейської комісії з проханням розробити механізм передачі вакцини Євросоюзу для країн "Східного партнерства" за тим же принципом, що нещодавно застосовувався до країн Західних Балкан.

Джерело: Кабінет міністрів України

Україна, Грузія і Молдова просять ЄС розробити механізм передачі вакцин для "Східного партнерства"

"Такий підхід у поєднанні з іншими зусиллями країн-партнерів допоміг би уникнути проблем нестачі вакцини та забезпечити її необхідну кількість у розумні терміни", - сказано у зверненні України, Грузії та Молдови.

Варто звернути увагу на те, що спільне звернення країн було підписане в рамках нещодавно започаткованого тристороннього формату посиленої співпраці з європейської інтеграції між Україною, Грузією та Молдовою під назвою Асоційоване Тріо.

"Країни Асоційованого Тріо переконані, що лише об’єднані зусилля усіх партнерів допоможуть відновити рівновагу у темпах вакцинації в державах-членах і країнах партнерах ЄС, що у свою чергу сприятиме якнайшвидшому подоланню викликаної пандемією COVID-19 епідеміологічної кризи", - сказано в документі.

Що важливо розуміти, станом на сьогодні вакцини від Європейського Союзу треті країни отримують через програму COVAX, якою опікуються Всесвітня організація здоров'я та ООН, або на основі двосторонніх домовленостей.

Очільник МОЗ відповів, коли пришвидшиться вакцинація в Україні

Глава МОЗ Віктор Ляшко заявив, що наразі в Україні немає такої кількості вакцин, щоб повністю завантажити всі наявні платформи для вакцинації, проте у червні кількість вакцин має суттєво зрости і це пришвидшить темпи вакцинації.

"Вже в червні в нас повинен бути перший такий старт, коли велика кількість вакцини одночасно буде на території України. Це дозволить наростити темпи щеплень", — пояснив Віктор Ляшко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?