Україна кладе край домінуванню Росії у Чорному морі — Financial Times
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна кладе край домінуванню Росії у Чорному морі — Financial Times

Україна кладе край домінуванню Росії у Чорному морі —  Financial Times
Джерело:  online.ua

Атака морських дронів на російський танкер у Керченській протоці стала першим випадком, коли Україна завдала удару по експорту нафти РФ у Чорному морі.

Джерело:  Financial Times

Що відомо про плани України позбавити Росію домінування у Чорному морі 

За словами українських та західних аналітиків, атаки дронами по російських кораблях у Чорному морі є частиною зусиль України, спрямованих на вимотання Росії та перенесення бойових дій на її територію.

Основна мета цих атак - спростувати версію Путіна про те, що це всього лише "спеціальна військова операція" зі звільнення України, яка ніяк не впливає на Росію. Вони показують російському народу, що це справжня війна, а наративи Путіна - брехня, - зазначає колишній спецпредставник США по Україні Курт Волкер.

Екс-міністр оборони України Андрій Загороднюк зазначив, що наразі Кремль отримав сигнал про те, що його армія вразлива і навіть Москва не захищена.

Це дуже важливо, особливо для російської влади. У Москві живуть своїм життям. Тепер і там навіть до них можна дістатися, - підкреслив Загороднюк.

"Прильоти" по "Москва-Сіті" та інші удари можуть погіршити моральний дух російських військ і допомогти контрнаступу України, так як впливають не тільки на солдатів, а й тих, хто залишився вдома.

Зараз Україна працює над створенням серії морських безпілотників дальнього радіусу дії другого покоління - Magura V5, з дальністю польоту 450 морських миль, і також розробляє безпілотну торпеду, відому як "Толока".

Перший у травні атакував у Чорному морі російський розвідувальний корабель "Іван Хурс".

Генерал-лейтенант Ігор Романенко, колишній заступник начальника Генштабу України, натякнув, що Москва не отримає перепочинку.

Будь-хто, хто задається питанням, чому Україна завдає такі удари по Москві, повинен провести кілька ночей в Києві. Населення Росії, яке підтримувало Путіна більше 20 років, має почати розуміти, що воно не захищене і що з їх владою потрібно щось робити, - зазначає Романенко.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?