Україна може відмовитися від бойкоту змагань за участю росіян і білорусів — Гутцайт
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україна може відмовитися від бойкоту змагань за участю росіян і білорусів — Гутцайт

Україна може відмовитися від бойкоту змагань за участю росіян і білорусів — Гутцайт
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства молоді та спорту Вадим Гутцайт офіційно підтвердив, що станом на сьогодні влада країни розглядає питання участі українських спортсменів у всіх кваліфікаційних змаганнях до Олімпіади 2024 року в Парижі, навіть якщо в них братимуть участь росіяни та білорусі під нейтральним прапором.

Джерело: "Єдині новини"

Україна може відмовитися від бойкоту змагань з росіянами

Росії та Білорусі як офіційних країн не буде на Олімпійських іграх. І зараз ми вже розпочали дискусію щодо можливості, якщо не буде Росії й Білорусі на Олімпійських іграх, щоб наші спортсмени вже брали участь у всіх кваліфікаційних змаганнях до Олімпійських ігор, які будуть відбуватися в Парижі в 2024 році, - розповів Вадим Гутцайт.

Журналісти також поцікавилися у міністра, чи може Україна дозволити спортсменам брати участь у змаганнях із росіянами та білорусами, які виступатимуть під нейтральним прапором.

За його словами, наразі це питання розглядається.

Ми ведемо дискусії з нашими всеукраїнськими федераціями, з нашими спортсменами, - зазначив глава Міністерства молоді та спорту.

Вадим Гутцайт звертає увагу на те, що офіційний Київ зробив усе можливе, щоб Росії та Білорусі не було на Олімпійських іграх і все-таки добився цього.

Прапора та іншої символіки Росії та Білорусі там не буде... А щодо участі наших спортсменів, ми зараз розглядаємо, ведемо дискусію, ми щодня з усіма президентами федерацій з’ясовуємо це питання і найближчим часом ми дізнаємося наше спільне рішення, - наголосив міністр.

МОК заборонив Британії проводити олімпійські кваліфікаційні турніри через позицію щодо росіян

19 липня офіційно стало відомо, що Міжнародний олімпійський комітет заборонив Великій Британії проводити відбіркові змагання з нових олімпійських видів спорту через позицію уряду країни щодо російських і білоруських спортсменів.

Цей крок викликав тривогу в британських олімпійських колах, які сподівалися, що це буде можливість для британських спортсменів у нових видах спорту змагатися перед домашньою публікою. Тепер для цього їм доведеться їздити за кордон, — зазначає The Times.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?