Україна намагається домовитися з Бразилією про продаж зброї — NYT
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна намагається домовитися з Бразилією про продаж зброї — NYT

Україна намагається домовитися з Бразилією про продаж зброї — NYT
Джерело:  online.ua

Україна веде переговори з Бразилією щодо закупівлі зброї для відбиття агресії армії РФ. Однак влада країни поки відмовляється схвалювати продаж зброї і вимагає розпочати мирні переговори.

Джерело:   The New York Times

Чому Бразилія відмовляється продавати зброю Україні 

За інформацією видання, ще у минулому році представники уряду Німеччини звернулись до Бразилії із проханням передати Україні не використані боєприпаси, які раніше Берлін передав латиноамериканській країні.

Однак влада Бразилії відповіла категоричною відмовою, оскільки не хоче підтримувати війну в Україні.

Наразі Бразилія сильно залежить від РФ у питанні поставок палива та добрив. Тому влада цієї країни не хоче допомогати Україні і закликає до проведення мирних переговорів.

Я не хочу вступати у війну. Я хочу закінчити війну, - заявляє президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва.

Через витік секретних документів з Пентагону стало відомо, що Україна гостро потребує нових поставок озброєнь для відсічі агресії злочинній армії РФ.

Зокрема, Україні конче необхідні системи ППО, які у достатній кількості є в Бразилії.

Що відомо про спроби України домовитись з Бразилією про продаж зброї

У матеріалі видання зазначається, що Україна надіслала уряду Бразилії щонайменше 2 запити щодо придбання бронетехніки, літаків, систем ППО, мінометів, снайперських гвинтівок, автоматичнуої зброї і боєприпасів.

При цьому Бразилія здебільшого проігнорувала ці запити.

Бразилія є великим виробником військових літаків, багато з яких виробляються бразильською авіабудівною компанією Embraer.

Літаки - це те, чого Україна потребує найбільше, кажуть експерти з озброєнь.

Країни, що розвиваються, такі як Бразилія, також мають системи озброєнь, які дешевші в експлуатації та обслуговуванні.

Однак позиція влади країни полягає у збереженні нейтралітету до всіх. Тим не менш, країна довела, що готова продавати товари іншим воюючим державам.

Від початку війни в Ємені 2014 року Бразилія поставила Саудівській Аравії та ОАЕ понад 21 тисячу тонн зброї та боєприпасів на суму 680 мільйонів доларів, включно із засудженими міжнародним співтовариством касетними боєприпасами, згідно з торговими даними.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?