Україна нарощує сили та техніку для великого наступу — The Economist
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна нарощує сили та техніку для великого наступу — The Economist

Україна нарощує сили та техніку для великого наступу — The Economist
Джерело:  online.ua

Українська армія отримує постачання західної техніки від своїх партнерів, що може говорити про підготовку до можливих контрнаступних дій.

Джерело: The Economist

Україна готується до контратаки

Згідно з звітом, Україна останніми місяцями активно накопичує сили та техніку, що може свідчити про готовність до контрнаступу. Більше того, із обіцяної Пентагоном військової допомоги з початку конфлікту, 40% було поставлено за останні 3 місяці.

Крім того, понад дві третини від загального обсягу постачання озброєння, яке було погоджено у Німеччині у січні 2023 року, вже було відправлено до України, що перевищує загальний обсяг постачання озброєння, відправленого минулого року.


Відповідно до звіту, Україна найближчим часом може отримати не лише танки, а й іншу броньовану техніку, яка відіграє важливу роль у наступальних діях.

Також журналісти наголошують, що українська армія проходить процес трансформації, і вже найближчим часом третина військ матиме комплектацію за стандартами НАТО.

Якщо наприкінці минулого року співвідношення українських та західних комплектів становило п'ять до одного, очікується, що воно впаде - п'ять до двох із надходженням допомоги, - зазначає видання.

Плани Залужного по контрнаступу

За даними видання The Economist, генерал-полковник Валерій Залужний, головнокомандувач ЗСУ, планує створити три нові армійські корпуси, кожен з яких складатиметься з шести бригад, що включають понад 20 тисяч військовослужбовців.

Крім того, The Economist зазначає, що частина українських військових наразі проходить навчання за кордоном, тоді як українська армія утримує російські наступи у Бахмуті. Відповідно до видання, це може допомогти змінити тактику бойових дій української армії у майбутньому.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?