Україна не давала згоди на таємну миротворчу місію Ватикану —CNN
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна не давала згоди на таємну миротворчу місію Ватикану —CNN

Україна не давала згоди на таємну миротворчу місію Ватикану —CNN
Джерело:  online.ua

За словами одного з українських посадовців, близького до адміністрації президента Володимира Зеленського, офіційному Києву нічого не відомо про таємну нібито миротворчу операцію Ватикану з метою завершення війни в Україні. 

Джерело:  CNN

Україна нічого не знає про миротворчі ініціативи Ватикану

Президент Зеленський не давав згоди ні на які подібні обговорення від імені України. Якщо переговори і ведуться, то без нашого відома і нашого благословення, - зазначив чиновник.

До цього Папа Римський Франциск заявив що наразі представники Ватикану приймають участь у миротворчій місії, але він поки що не може повідомити деталі.

Таку заяву понтифік зробив після свого візиту до Будапешта, де він зустрівся з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном та з митрополитом Іларіоном, представником Російської православної церкви у Будапешті.

Російські опозиціонери ухвалили декларацію проти режиму Путіна та війні в Україні 

Російський бізнесмен та опозиціонер Михайло Ходорсковський та велика кількість росіян, серед яких політики, вчені, журналісти та активісти, що вимушені були поїхати з Росії через репресії путінського режиму, визнали війну Кремля проти України злочинною та заявили про необхідність ліквідації режиму кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна і звільнення ув'язнених за політичними мотивами і військовополонених.

Російські опозиціонери та активісти, які залишили РФ, ухвалили нову спільну заяву. Увечері 30 квітня 68 представників опозиції публічно підписали декларацію, в якій заявили про прихильність принциповим позиціям, першою з яких є злочинний характер війни РФ проти України.

Російські війська мають бути виведені з усіх окупованих територій. Міжнародно визнані кордони Росії мають бути відновлені, воєнні злочинці мають бути притягнуті до суду, а жертвам агресії мають бути виплачені компенсації, - йдеться у заяві.

 Крім того, у декларації визнано "нелегітимним і злочинним" режим президента РФ Володимира Путіна, який із цієї причини "має бути ліквідований".

Активісти далі вказали на неприпустимість "імперської політики всередині країни і за її межами".

Крім того, вони вимагають звільнення політв'язнів і військовополонених, повернення насильно переміщених осіб і викрадених українських дітей.

У декларації зазначено, що її підписанти "утримуються від публічних конфліктів у демократичних і антивоєнних рухах ".

Активісти закликали росіян приєднатися до їхньої декларації і зобов'язалися її підтримувати аж до досягнення названих стратегічних цілей.

Серед тих, хто підписав документ, - політики в еміграції Михайло Ходорковський, Дмитро Гудков, Ілля Пономарьов і Леонід Гозман, політологи Кирило Рогов та Іван Преображенський, підприємці Євген Чичваркін і Борис Зімін, економісти Сергій Гурієв та Андрій Ілларіонов, юристи Марк Фейгін та Олена Лук'янова, галерист Марат Гельман, активістки Євгенія Чирікова та Анастасія Шевченко, а також представники російських антивоєнних рухів у різних країнах. Нарада опозиційних активістів відбулася з ініціативи Ходорковського і кількох інших опозиціонерів, які живуть за межами РФ.

Як відомо, в нараді не брали участі соратники Олексія Навального.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?