Україна очікує на F-16 за підсумками наступного Рамштайну — Ігнат
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна очікує на F-16 за підсумками наступного Рамштайну — Ігнат

Україна очікує на F-16 за підсумками наступного Рамштайну — Ігнат
Джерело:  online.ua

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що за підсумками настуного засідання у форматі "Рамштайн" західні партнери схвалять рішення щодо передачі Україні винищувачів F-16. 

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Україна очікує на поставки винищувачів від Заходу 

Очікуємо від наступного "Рамштайну" гарних новин все ж таки про літаки. Нам потрібне рішення для того, щоб ми робили певні кроки з навчання пілотів, техніків, в цілях бойового управління. Буде рішення, тоді будемо відлік місяців, коли станеться сама передача і постановка на озброєння літаків F-16, - підкреслив Ігнат.

За його словами, наразі злочинна армія РФ веде війну на виснаження.

І добре, що в цій війні нас підтримує така велика кількість країн, розвинутих країн, в яких великий ВВП, великі військові потужності, - наголосив Ігнат.

Речник Повітряних сил припустив, що західні партнери ймовірно були не готові до таких видатків у плані домопоги Україні технікою та озброєннями. Однак наразі триває нарощення поставок.

Він зазначив, що очікується на поставки Німеччиною систем ППО  IRIS-T і ракет до них.

Також, за його словами, потроху Україна буде отримувати від Норвегії та США системи NASAMS, а після Великодніх свят очікується отримання ППО SAMP/T.

Він нагадав, що комплекси Patriot і SAMP-T зможуть збивати російську авіацію на великих відстанях.

Наступне, 11-те засідання Контактної групи з оборони України відбудеться на військово-повітряній базі "Рамштайн" 21 квітня.

Про яку ще допомогу домовилась Україна

Міністр оборони Олексій Резніков заявив про переговори ще з чотирма країнами ЄС щодо військової допомоги Україні.

За словами Резнікова, за 10 днів він разом з командою перебував у Греції, Кіпрі, Іспанії та Румунії.

Метою є незмінна - зброя та інші форми підтримки, які зміцнюють Сили оборони України. Під час візитів зустрічаємося з лідерами органів представницької влади, з виробниками, з медіа. Щоб мати максимально широке коло підтримки, - зазначив глава Міноборони.

Міністр підкреслив, що пріоритетами залишаються захист повітряного простору, створення броньованого кулака та поставки боєприпасів.

Він наголосив, що Україну цікавить не лише західна зброя, а також озброєння радянського виробництва, зокрема, ракети та снаряди.

Такі візити та зустрічі на політичному рівні дуже корисні, адже не лише допомагають підтримувати високу загальну динаміку, а й сприяють швидкому вирішенню багатьох практичних питань, для чого в дистанційному режимі знадобилися б тижні часу, - пояснює Резніков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?