Україна очікує від США продовження термінів дії ленд-лізу
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна очікує від США продовження термінів дії ленд-лізу

Україна очікує від США продовження термінів дії ленд-лізу
Джерело:  online.ua

За словами посла України в США Оксани Маркарової, наразі робиться все для подовження США терміну дії ленд-лізу.

Джерело:  "Радіо Свобода"

Що відомо про перспективи подовження терміну дії ленд-лізу 

Маркарова нагадала, що термін дії закону про ленд-ліз для України завершується наприкінці вересня, тоді, як наразі для Києва вкрай важливо мати опції  лізингу або оренди озброєнь та військової техніки.

Наприкінці вересня закінчується дія законопроекту про ленд-ліз, над яким ми зараз дуже активно працюємо... сподіваємося, що нам вдасться переконати колег, щоб виділити нам гранти в додатковому бюджеті. Але якщо з цим будуть якісь затримки або певні труднощі, то наявність опції лізингу або оренди зброї дуже важлива. Важливо, щоб він також залишався можливим, - підкреслила дипломат.

Чи можуть США збільшити обсяги військової допомоги Україні

Маркарова також додала, що ведеться робота з Конгресом над тим, щоб у держбюджеті США на 2024 рік було передбачено більше коштів для України.

Крім отримання нової зброї, прискорення поставок вже оголошеного, ми також маємо розуміти, що наближаємося до кінця фіскального року. 30 вересня - це день, коли закінчується фіскальний рік у США. І всі ті кошти, які були виділені Конгресом в грудні минулого року і бюджетні, і на безпеку, і гуманітарні, і на енергетику, і на відновлення, ми їх до кінця вересня виберемо. Тому вже зараз дуже активно працюємо з Конгресом над майбутнім бюджетом, збільшенням та додатковими бюджетними коштами для України на 2024 рік, а це фактично календарний рік з 1 жовтня, - підкреслила Маркарова.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?