Україна отримає додаткову партію вакцини від держави ЄС
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримає додаткову партію вакцини від держави ЄС

Україна отримає додаткову партію вакцини від держави ЄС
Джерело:  online.ua

Український уряд отримає додаткову партію вакцини проти коронавірусу COVID-19 - її поставить до Києва Румунія.

Джерело: Actmedia

За оприлюдненими подробицями, обсяги партії сягатимуть 100 тисяч доз. Йдеться про препарат розробки AstraZeneca.

“Пожертвування 100 000 доз вакцини AstraZeneca для Республіки Молдова було схвалено на засіданні уряду в середу”, - оголосив румунський прем’єр-міністр Флорін Кицу”.

Він додав, що “підготовлені деталі для передачі 100 000 доз вакцини також Україні”

Вакцинація в Україні

Кампанія з масової імунізації проти коронавірусу COVID-19 почалася в Україні 24 лютого, а днем раніше у Київ надійшла найперша партія відповідного препарату у 500 тисяч доз.

Для України першою вакциною став препарат Covishield(AstraZeneca). Він виготовлений за офіційною ліцензією на території Індії та був придбаний безліччю різних країн по всьому світу.

За місяць українська сторона також отримала від китайських партнерів першу партію вакцини CoronaVac обсягом 215 тисяч доз. Виробником її стала компанія Sinovac Biotech.

Поставки китайського препарату по регіонах почалися у середині квітня, оскільки їм передувала довготривала перевірка.

Найпопулярнішу та найочікуванішу вакцину Pfizer в Україну поставили 16 квітня. Ця партія складалася з 117 тисяч доз. Постачання стало можливим завдяки механізму ініціативи COVAX.

Щеплення вакциною Pfizer почали робити 18 квітня, однак цей препарат не призначений для розподілу залишків поміж так званими лідерами думок, із залученням яких пропагували ідею вакцинації населення.

Окрім того, в українському уряді нещодавно заявили про прямі переговори з компанією Pfizer щодо поставок 10 мільйонів доз вакцини. В цілому, як стверджують на найвищому рівні, українська сторона очікує отримати з різних джерел (це прямі угоди чи COVAX) до 32 мільйонів доз різноманітних препаратів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?