Україна додатково отримає ще 10 млн доз вакцини Pfizer
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна додатково отримає ще 10 млн доз вакцини Pfizer

Україна додатково отримає ще 10 млн доз вакцини Pfizer
Джерело:  online.ua

Україна отримає додаткових 10 млн доз вакцини Pfizer проти COVID-19. Контракт від імені держави підписав 1 травня глава МОЗ Максим Степанов. Перша поставка очікується вже в травні в кількості 500 тисяч доз.

Джерело: пресслужба ОПУ

"Після тривалих і важких переговорів з компанією Pfizer ми досягли домовленостей про постачання додаткових 10 мільйонів доз. Сьогодні вночі ми підписали відповідний контракт. Тобто в цілому ми отримаємо 20 мільйонів доз вакцини Pfizer протягом цього календарного року", - доповів міністр охорони здоров'я президенту Володимиру Зеленському.

Згідно з домовленостями, перші поставки вакцини Pfizer за новим контрактом почнуться вже в цьому місяці. В ОП уточнили план поставок вакцини Pfizer в Україну:

  • травень-червень - 500 тис. доз

  • липень - вересень - 4,5 млн доз

  • жовтень - грудень - інші 15 млн доз

"Це дійсно чудовий результат. Тепер завдання держави - забезпечити вакцинацію максимальної кількості громадян. Також потрібно активніше пояснювати людям важливість вакцинації проти ковіда, адже це єдина можливість подолати пандемію, повернутися до нормального життя і назавжди забути про карантинах", - прокоментував Зеленський домовленості Степанова з компанією Pfizer.

Степанов підкреслив, що переговори з Pfizer були важкими і напруженими. За його словами, ситуація зрушила з мертвої точки після того, як до них приєдналися дипломатичні установи США та України, а також особисто міністр охорони здоров'я США Алекс Азар. Глава МОЗ подякував компанії Pfizer за плідну співпрацю і зазначив, що з нетерпінням чекає надходження вакцин в Україну.

Вакцинація Pfizer в Україні

Щеплення вакциною Pfizer в Україні почали робити 18 квітня. Поки українцям доступні тільки 117 тисяч доз перпарат, які наша країна отримала в рамках механізму COVAX. Вакцинацію препаратом Pfizer проводять в будинках для людей похилого віку, серед працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій і прикордонників. У МОЗ вирішили не використовувати всю отриману партію для першого щеплення - використано буде рівно половину, щоб інші 50% отриманої партії залишилися для другої ін'єкції вакцинованим українцям першою дозою.

Станом на 1 травня в Україні вакциновані першою дозою 752 тисячі українців. Більшість з них отримали щеплення CoviShield - ця вакцина, яку розробили Oxford/AstraZeneca і виготовили на потужностях Serum Institute India. Поки що Індія призупинила експорт вакцини нібито через брак препарату в самій країні. Також в Україні почали робити щеплення китайської вакциною CoronaVac.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?