МОЗ оновило Національний план вакцинації проти коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ оновило Національний план вакцинації проти коронавірусу

МОЗ оновило Національний план вакцинації проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я вирішили внести зміни у Національний план вакцинації проти коронавірусу COVID-19.

Джерело: Україна 24

За словами міністра Максима Степанова, до плану внесли відомості щодо 10 мільйонів доз вакцини Pfizer.

“(У національний план вакцинації) вноситимуть зміни. Після підписання контракту ми подали відповідні зміни, і ці зміни будуть найближчим часом схвалені. Ми внесли всі ці 10 млн доз і прописали відповідні терміни постачання”, - резюмував він під час виступу в ефірі телебачення.

На рівні Кабінету міністрів Національний план вакцинопрофілактики COVID-19 на 2021 рік ухвалили 12 квітня. Він передбачає вихід у травні на 5,65 мільйона щеплень на місяць.

Станом на квітень темп вакцинації сягає 2,66 мільйона ін’єкцій на місяць. До кінця року МОЗ налаштоване на охоплення більшої частки дорослого населення для створення так званого колективного імунітету.

У плані говориться, що в цілому для застосування в Україні передбачено 21,913 мільйона вакцини проти COVID-19. З них:

  • 8,94 мільйона розробка Oxford/AstraZeneca;

  • 10 мільйонів складає американський препарат Novavax;

  • 1,91 мільйона китайської вакцини Sinovac Biotech;

  • 1,07 млн доз Pfizer/BioNTech.

Близько 8 мільйонів доз вакцин українська сторона, як передбачається, отримає відповідно міжнародній ініціативі COVAX, ще майже 14 мільйонів уряд придбає за державні кошти — до останнього пункту належать 10 мільйонів доз Novavax, 2 мільйони доз AstraZeneca та майже 2 мільйони доз Sinovac.

Згідно з планом, надходження вакцини Novavax очікується з серпня. Україна отримуватиме близько 2 мільйонів доз на місяць, доки не надійде весь вказаний обсяг медикаментів.

У плані раніше не було інформації щодо 10 мільйонів доз Pfizer, хоча навіть президент Володимир Зеленський виступав із заявою про підписання відповідного договору напряму з компанією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?