Польща розкрила терміни передачі Україні вакцини AstraZeneca
Категорія
Україна
Дата публікації

Польща розкрила терміни передачі Україні вакцини AstraZeneca

Польща розкрила терміни передачі Україні вакцини AstraZeneca
Джерело:  online.ua

Польський уряд уточнив терміни надання Україні партії антикоронавірусної вакцини AstraZeneca, яка сягатиме 1,2 мільйона доз.

Джерело: Укрінформ

За інформацією польської сторони, Київ може розраховувати на поставку приблизно у травні чи червні.

“Конкретний термін поставок вакцини в Україну значною мірою залежатиме від динаміки поставок AstraZeneca (а також посередньо і вакцини інших виробників) до Польщі. Для здійснення поставок потрібно також узгодити юридичні і технічні аспекти, над якими працюють зацікавлені сторони. Беручи це до уваги, можливим терміном передачі вакцини українській стороні є травень-червень”,- уточнили в Раді міністрів країни.

Офіційна Варшава додала, що намагатиметься заради українського партнера добитися надання вакцини “упродовж наступних двох місяців” попри зменшення поставок AstraZeneca до Польщі.

Станом на кінець квітня у Польщі не передбачають збільшувати партію AstraZeneca чи вакцини інших виробників, яку буде надано українському сусіду. Визначений обсяг препарату — зафіксований, його не враховують у польському документообігу та оцінюють наразі як надлишковий.

Водночас польська сторона не виключила ймовірність допомоги Києву щодо вакцинації в майбутньому.

“Не виключено, що пізніше, в залежності від перебігу постачання вакцини і процесу щеплення в Польщі, розглядатимуться сценарії подальшої допомоги нашим сусідам”, - додали в уряді республіки.

На території Польщі станом на кінець квітня здійснили вже майже 11 мільйонів щеплень. Дві дози відповідних препаратів отримали понад 2,3 мільйона громадян країни.

Натомість в Україні щеплення першою дозою вакцини отримали тільки майже 559 тисяч громадян. Другу дозу надали буквально 9 пацієнтам.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?