Україна отримає пакет допомоги від МВФ до Дня Незалежності
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна отримає пакет допомоги від МВФ до Дня Незалежності

Україна отримає пакет допомоги від МВФ до Дня Незалежності
Джерело:  online.ua

У Міжнародному валютному фонді ухвалили рішення про багатомільярдну суму на допомогу різним державам - за цією ініціативою Україна розраховує найближчим часом отримати її частку.

Джерело: Facebook

За словами заступника виконавчого директора МВФ від України Владислава Рашкована, йдеться про 2,7 мільярда доларів США.

“Ввечорі 2 серпня Керуючі МВФ більшістю голосів фінально затвердили алокацію СПП на 650 млрд дол., з яких Україна безоплатно та безумовно отримає понад 2.7 млрд дол”, - наголосив він.

Він уточнив, що це “гарний подарунок” для українського партнера, який дістанеться державі до 30-ї річниці незалежності. Передбачається, що розміщення відбудеться вже 23 серпня.

У МВФ наголосили, що загальна сума пакету допомоги, яку узгодили для виділення різним країнам, стала рекордною для фінансової структури. Згідно з заявою директорки-розпорядниці Крісталіни Георгієвої, Спеціальні права позик розподілять відповідно квот.

“Це історичне рішення - найбільший розподіл СПП в історії МВФ та ін’єкція світовій економіці під час безпрецедентної кризи. Розподіл СПП принесе користь всім членам, дозволить задовольнити довгострокову глобальну потребу в резервах, зміцнить довіру і сприятиме стійкості та стабільності світової економіки. Це особливо допоможе нашим найбільш уразливим країнам, які намагаються впоратися з наслідками кризи COVID-19”, - наголосила одна з керівниць фонду.

Одразу близько 275 мільярдів доларів (приблизно 193 мільярди з СПП) з нового розподілу спрямують на ринки, що розвиваються й такі з країни, включно з тими, які мають низькі доходи.

“Ми також продовжимо активно взаємодіяти з нашими членами, щоб визначити життєздатні варіанти добровільної передачі СПП з багатших до бідніших і найбільш вразливих країн-учасниць для підтримки їх відновлення після пандемії та досягнення стійкого, стабільного зростання”, - резюмувала Георгієва.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?