Україна отримає від Чехії ліцензію на виробництво штурмових гвинтівок
Категорія
Технології
Дата публікації

Україна отримає від Чехії ліцензію на виробництво штурмових гвинтівок

Україна отримає від Чехії ліцензію на виробництво штурмових гвинтівок
Джерело:  online.ua

Чехія надасть дозвіл Україні на організацію власного виробництва штурмових гвинтівок CZ BREN 2, які отримають назву Січ.

Джерело: пресслужба МЗС Чехії

Україна отримає від Чехії ліцензію на виробництво штурмових гвинтівок "Січ"

Під час Міжнародного форуму оборонних індустрій у Києві заступник глави Міноборони Чехії Даніелб Блажковец обговорив з українською стороною спільні проекти та можливість розширення співпраці у сфері озброєння.

Серед основних флагманських проєктів – передача виробництва автомата Bren 2 Січ від компанії CZUB (Česká zbrojovka) або лінії виробництва малокаліберних боєприпасів від компанії Sellier&Bellot.

Водночас портал Militarniy вказує, що Україна, ймовірно, вже використовує гвинтівки CZ BREN 2 на фронті, які є вдосконаленою версію зброї попереднього покоління CZ-805 BREN.

У мережі з’являлося кілька фото та відео з цією зброєю. Можна припустити, що CZ BREN 2 використовують переважно підрозділи ГУР, – йдеться у повідомленні.

Штурмова гвинтівка CZ BREN 2: важливі характеристики

Гвинтівка CZ BREN 2 – це штурмова зброя, яка працює на газовивідній автоматиці. Серед переваг гвинтівки виділяють швидкозмінний ствол, який дозволяє швидко регулювати як довжину, так і калібр зброї.

Ствольна коробка CZ BREN 2 зроблена з алюмінієвого сплаву, тоді як решта частини гвинтівки – виконана з пластику.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час виступу на першому Міжнародному форумі оборонних індустрій у Києві заявив, що Україна вже розпочала виробництво гармат і снарядів за стандартами НАТО для використання на полі бою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?