Зеленський оголосив про результати першого Форуму оборонних індустрій
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський оголосив про результати першого Форуму оборонних індустрій

Зеленський оголосив про результати першого Форуму оборонних індустрій
Джерело:  online.ua

За словами президента Володимира Зеленського, 30 вересня у Києві пройшов перший в Україні міжнародний Форум оборонних індустрій.

Джерело: звернення глави держави

Як пройшов Форум оборонних індустрій у Києві  

Зеленський зазначив, що зустріч із представниками західних оборонних компаній пройшла дуже успішно.

Глава держави зазначив, що Україна разом із керівниками іноземних оборонних компаній створила новий формат – Альянс оборонних індустрій.

Зокрема, як підкреслив президент, наразі до Альянсу вже приєднались 38 компаній.

Вони представляють 19 країн світу. Це Сполучені Штати Америки, Велика Британія, Німеччина, Швеція, Данія, Нідерланди, Канада, Болгарія, Австралія, Бельгія, наші балтійські друзі – Литва, Латвія та Естонія, а також Чехія, Північна Македонія, Словаччина, Іспанія, Хорватія та Фінляндія, - зазначив Зеленський.

Президент пояснив, що створений формат дозволив виявити глобальний інтерес багатьох країн до співпраці з Україною в оборонні сфері.

Чого дозволить Україні домогтись Форум оборонних індустрій 

Глава держави також зазначив, що наші виробники також цього дня підписали на форумі 20 документів із компаніями-партнерами. За його словами, кожен такий документ стає потім новим виробництвом або посиленням наявної співпраці.

Це домовленості про спільне виробництво, це обмін технологіями, це постачання компонентів. Виробництво порохів, виробництво боєприпасів. Це підготовка персоналу для нашої "оборонки". Окремо й дуже уважно розвиваємо українське виробництво дронів, наземних та морських автономних систем, - зазначив Зеленський.

Глава держави підкреслив, що Форумі оборонних індустрій узяли участь більше ніж 250 компаній, і серед них десятки українських компаній. Крім того, наша держава працює над тим, щоб в Україні виробляти потрібні нам системи ППО.

Зеленський запевнив, що наша держава стане одним із ключових світових виробників зброї та оборонних систем. Він зауважив, що це вже не просто амбіція чи перспектива, а потенціал, який почав реалізовуватися, тому подякував усім, чия робота дає саме такі результати для України.

Водночас він наголосив, що зараз Україна є реципієнтом та отримувачем безпекової допомоги.

Але, на його думку, наша держава може стати й обов'язково стане донором глобальної безпеки завдяки нашій оборонній промисловості, силі, стійкості та незламності нашого народу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?