Україна отримає від Нідерландів бронеавтомобілі і самохідні гаубиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримає від Нідерландів бронеавтомобілі і самохідні гаубиці

Україна отримає від Нідерландів бронеавтомобілі і самохідні гаубиці
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте повідомив про плани передати Україні сучасну важку зброю, бронеавтомобілі і самохідні гаубиці. Він закликав інші держави Європи зробити те саме.

Джерело: брифінг Зеленського та Рютте

Нідерланди передадуть Україні важку зброю

Звісно, Україна потребує нашої військової підтримки. Нам треба підтримувати Україну сучасним озброєнням. Я закликаю всіх своїх колег у Європі і в інших куточках світу допомагати Україні важкою зброєю. Наша країна надаватиме важку зброю, панцирники і самохідні гаубиці. Я хочу закликати наших союзників зробити те саме, - сказав Рютте.

Він зазначив, що розв’язана Росією війна проти України може тривати довше, ніж усі сподівалися. Однак це не означає, що світ може відступитися і пасивно спостерігати за тим, що відбуватиметься, наголосив Рютте.

Ми маємо зосереджено і далі підтримувати Україну політично, повсякчас заявляючи про підтримку та постійно тиснучи на путінську Росію, а також посилюючи двосторонню і багатосторонню політичну співпрацю з Україною, - сказав Рютте.

Очільник нідерландського уряду запевнив, що його країна буде підтримувати Україну всіма можливими способами.

Ви можете на нас розраховувати і зараз, і найближчими роками, й надалі, - заявив Рютте.

11 липня прем’єр-міністр Нідерландів Марк відвідав Україну. Традиційно, він завітав у зруйновані російськими загарбниками Ірпінь, Бородянку й Бучу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?