Україна отримає від Польщі вдвічі більше БТР Rosomak — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримає від Польщі вдвічі більше БТР Rosomak — Зеленський

Україна отримає від Польщі вдвічі більше БТР Rosomak — Зеленський
Джерело:  online.ua

За словами президента України Володимира Зеленського, Польща найближчим часом передасть Україні 100 БТР Rosomak та згодом передасть ще стільки ж таких бойових машин. 

Джерело: звернення президента України

Що відомо про військову допомогу Польщі Україні 

Голова держави зазначив, що Польща зі свого боку виконала всі забов'язання з передачі Україні німецьких танків Leopard.

Польща виконала все задеклароване по танках, вони в Україні, зокрема Leopard. Щодо бронетранспортерів Rosomak, 200 машин, зараз 100 і 100 згодом. Також самохідні міномети, додаткові ракети, МіГи, - підкреслив Зеленський.

Голова держави зазначив, що цей тиждень приємно завершувати із хорошими результатами для держави.

Яку допомогу ще має отримати Україна 

Президент України звернув увагу на отримання Україною вже 35 пакету військової допомоги від США, у якому були ракети до РСЗВ Himars ракети для ППО, снаряди для артилерії, для захисту від броньованої техніки й інші важливі елементи підтримки.

Крім того, як зазначив президент, підтримка Німеччини цього тижня зросла на 200 млн євро інвестицій. Зокрема, це проекти німецьких компаній, які допоможуть Україні досягнути економічної та соціальної стабільності.

Також глава держави нагадав, що Нідерланди оголосили про новий пакет допомоги обсягом більше ніж 270 млн євро.

Це допомога нашому відновленню, гуманітарна підтримка, нелетальна підтримка для оборони, а також – і це дуже важливо – підтримка для справедливості, - підкреслив президент.

За словами президента, Данія та Норвегія працюють над спільним пакетом допомоги снарядами для української артилерії. "Є нові санкційні рішення – від Австралії та Нової Зеландії. Дякую за них!", - додав він.

Крім того, глава держави нагадав про рішення литовського парламенту.

Дуже важливе рішення ухвалено цього тижня в Литві – щодо головних очікувань від саміту НАТО, який запланований у Вільнюсі. Литовський Сеймас визнав необхідність запросити Україну стати членом НАТО – запросити саме цього року, на саміті у Вільнюсі, - зазначив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?