Україна отримає від США 10 дронів-камікадзе Switchblade 600
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримає від США 10 дронів-камікадзе Switchblade 600

Україна отримає від США 10 дронів-камікадзе Switchblade 600
Джерело:  online.ua

За даними Пентагону, армія США готова укласти контракт з Україною на безпілотні літальні апарати-камікадзе Switchblade 600, потужний дрон з широким радіусом дії.

Джерело: Defense News

США нададуть Україні новий тип безпілотника

Контракт на дослідження та розробку 10 безпілотників Switchblade 600, про які йде мова, виготовлених компанією AeroVironment, очікується протягом наступних 30 днів, повідомила прес-секретар Пентагону Джессіка Максвел.

Пентагон уже надіслав в Україну баражуючі боєприпаси – вони здатні перебувати в повітрі певний час, перш ніж уразять ціль. Це зокрема менші дрони Switchblade 300 і безпілотники Phoenix Ghost.

Користь таких дронів у тому, що вони можуть здійснювати розвідку та наносити удари.

Коли Switchblade 600 надійде в Україну, поки невідомо. США швидко збільшили військову допомогу Україні на мільйони доларів, але Switchblade 600 є «помітним і прикрим винятком, коли ми не рухаємось так швидко, як мали б, — сказав Бредлі Боумен, старший директор Центру військової та політичної сили Фонду захисту демократій.

Частково затримка в доставці цього дрону в Україну полягає в тому, що, на відміну від попереднього варіанту Switchblade 300, він не вважається бойовим обладнанням і, все ще знаходиться на стадії прототипу, тому має завершити тестування та пройти оцінку.

Минулого тижня Пентагон пообіцяв надіслати Україні ScanEagle виробництва компанії Insitu, довготривалий розвідувальний безпілотник низької висоти, призначений для наведення цілі української артилерії.

Найвідомішим безпілотником в українському арсеналі став Bayraktar TB2 турецького виробництва, середньовисотний безпілотник тривалої витривалості, здатний як розвідувати, так і вражати цілі та повертатися для повторного використання.

Нагадаємо, що Росія планує придбати безпілотники в Ірану, що може заповнити зону бойових дій сотнями нових безпілотників.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?