Україна отримала першу систему Patriot — Financial Times
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримала першу систему Patriot — Financial Times

Україна отримала першу систему Patriot — Financial Times
Джерело:  online.ua

Повідомляється, що до України прибула система ПРО Patriot. Вона допоможе ефективніше захищати українське небо від російських ракет.

Джерело: Financial Times

Patriot тепер в Україні

10 березня стало відомо, що Україна отримала одну систему протиракетної оборони Patriot, яку обіцяли надати США та Німеччина.

Поки система не введена в експлуатацію.

Установка дозволить ефективніше захищати небо від ворожих ракет.

Також у медіа повідомили, що до України скоро надійдуть пускові установки Patriot з Нідерландів.

Передбачається, що Україна отримала одну із двох систем Patriot, обіцяних США та Німеччиною, але вона ще не введена в експлуатацію. Також очікується кілька пускових установок Patriot із Нідерландів, – йдеться у повідомленні.

Тільки після отримання установок від Нідерландів можна буде говорити про бойову готовність, а також можливість збивати російські ракети.

Що передувало

6 березня в інформаційному просторі з’явились та швидко поширились дані, нібито Україна вже отримала американські системи протиповітряної оборони, але Міноборони Польщі спростувало заяву Блащака про надходження систем Patriot в Україну.

Відомо, що США спільно з міжнародними партнерами вже підготували понад 4000 українських військових.

Пізніше Пентагон анонсував завершення навчання українців на Patriot.
Нагадаємо, що про надання нового пакету військової допомоги для України на два мільярди доларів, куди увійшли зенітно-ракетні системи Patriot президент США Джозеф Байден оголосив 22 грудня 2022 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?