Нідерланди підтвердили наміри передати Україні ЗРК Patriot
Категорія
Світ
Дата публікації

Нідерланди підтвердили наміри передати Україні ЗРК Patriot

Нідерланди підтвердили наміри передати Україні ЗРК Patriot
Джерело:  online.ua

Лідер Нідерландів Марк Рютте у розмові з президентом США Джо Байденом офіційно підтвердив, що його країна має намір передати Україні зенітний ракетний комплекс Patriot слідом за Штатами й Німеччиною.

Джерело:  Reuters

Нідерланди вирішили передати Україні ЗРК Patriot: що відомо

На мою думку, важливо, щоб ми приєдналися до цього (надання Patriot - ред.), і я обговорив це також сьогодні вранці з Олафом Шольцем з Німеччини, – повідомив прем’єр-міністр Нідерландів, однак не захотів уточнювати, скільки ЗРК отримає наша країна та коли.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно агенція Bloomberg першою заявила про те, що влада Нідерландів незабаром має намір прийняти рішення щодо передачі Україні системи протиповітряної оборони Patriot слідом за Сполученими Штатами й Німеччиною.

Під час переговорів з американським лідером Джо Байденом Марк Рютте також звернув увагу на те, що його команда вирішила витратити додаткові 2,5 мільярда євро на підтримку України. Очільник Білого дому подякував прем'єру Нідерландів за "дуже тверду" підтримку нашої країни.

За словами журналістів, під час двосторонніх перемовини сторони встигли детально обговорити подальшу підтримку України, "а також подальшу співпрацю в галузі оборони і безпеки і зміцнення двосторонніх торговельних відносин".

Варто звернути увагу на те, що ще 21 грудня 2022 року Білий дім оголосив про новий пакет військової допомоги для України на суму 1,85 мільярда доларів, який уперше передбачає передачу системи протиповітряної оборони Patriot. Після цієї заяви офіційний Берлін також пообіцяв надати Україні Patriot.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?