Україна передала США звіт про використання касетних боєприпасів — CNN
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна передала США звіт про використання касетних боєприпасів — CNN

Україна передала США звіт про використання касетних боєприпасів — CNN
Джерело:  online.ua

Україна відзвітувала США про використання касетних боєприпасів на фронті. Звіт включає кількість випущених снарядів і кількість знищених російських цілей.

Джерело: CNN

Україна звітувала перед Пентагоном про використання касетних боєприпасів

Україна надала Пентагону звіт про використання американських касетних боєприпасів у війні з Росією.

Про це повідомив український чиновник CNN 9 серпня.

Високопосадовець сказав, що інформація передана Міністерству оборони та включає як кількість випущених снарядів, так і кількість знищених російських цілей. Однак точні цифри не були названі.

Очікуваним звітом був запит США в рамках угоди надіслати в Україну артилерійські снаряди з касетними снарядами, відомі як DPICM.

Минулого місяця в інтерв'ю CNN міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що планує передати звіт своєму колезі, міністру оборони США Ллойду Остіну.

CNN звернулася за коментарем до Пентагону

ЗСУ використовують касетні боєприпаси проти великих підрозділів армії РФ

Українські офіційні особи заявили, що очікують, що DPICMs будуть більш ефективними, ніж стандартні артилерійські снаряди, особливо проти великих угруповань російських військ і техніки.

Минулого місяця речник Ради національної безпеки Джон Кірбі заявив, що вони "впливають на російські оборонні формування та оборонні маневри Росії".

США, Росія та Україна не є підписантами Конвенції про касетні боєприпаси, яка забороняє виробництво та використання зброї та яку підписали понад 100 країн.

США оголосили пакет військової допомоги Україні на суму 800 мільйонів доларів 7 липня, до його складу вперше увійшли касетні боєприпаси.

Це збентежило кілька європейських країн та Канаду, бо касетні боєприпаси вважаються більш небезпечними для цивільного населення та на них існує "заборонна" конвенція.

Президент США Джо Байден визнав, що йому непросто далося рішення схвалити передання Україні касетних боєприпасів, але він вважає це правильним в умовах нестачі артилерійських снарядів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?