Україна планує просити G20 вигнати Росію зі свого складу
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна планує просити G20 вигнати Росію зі свого складу

Україна планує просити G20 вигнати Росію зі свого складу
Джерело:  online.ua

14 листопада офіційно стало відомо, що парламент України має намір звернутися до держав "Великої двадцятки" з закликом виключити Російську Федерацію зі складу цієї впливової групи.

Джерело: проект постанови  №8203

Верховна Рада хоче попросити Групу двадцяти вигнати РФ зі свого складу

Варто звернути увагу на те, що проєкт постанови про звернення українського парламенту до держав Групи двадцяти щодо виключення Росії зі складу цієї групи зареєстровано 14 листопада.

Серед ініціаторів – спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук, а також Олександр Корнієнко, Олена Кондратюк та інші народні обранці.

Автори документу пропонують схвалити звернення парламенту до держав Групи двадцяти щодо виключення Росії.

У разі її схвалення голова Верховної Ради Руслан Стефанчук направить відповідне звернення членам Великої двадцятки.

Згідно з останніми даними, зараз проєкт постанови передано на розгляд комітету ВР із питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Як уже згадувалося раніше, цього тижня в Індонезії відбудеться саміт "Групи двадцяти", звернення президента України Володимира Зеленського до лідерів 20-ти найвпливовіших держав заплановано на вівторок 15 листопада.

Що цікаво, російський диктатор Володимир Путін відмовився виступати на G20 навіть онлайн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?