Україна починає будувати нові магістральні водогони після підриву армією Каховської ГЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна починає будувати нові магістральні водогони після підриву армією Каховської ГЕС

Україна починає будувати нові магістральні водогони після підриву армією Каховської ГЕС
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що внаслідок підриву злочинної армією РФ Каховської ГЕС Кабмін ухвалив рішення щодо будівництва нових магістральних водогонів для забезпечення водою жителів Кривого Рогу, Нікополя та Марганця.

Джерело: сайт Кабміну

Що відомо про негайний початок будівництва Україною нових водогонів 

Наступне важливе рішення - це забезпечення водою міст у Херсонській, Миколаївській, Запорізькій та Дніпропетровській областях. Зараз ухвалюємо рішення про виділення коштів у розмірі 1,5 млрд гривень для будівництва нових магістральних водогонів, - зазначив Шмигаль.

Мова йде про водогони:

  • Карачунівське водосховище - Кривий Ріг - Південне водосховище;

  • Марганець - Нікополь;

  • Хортиця - Томаківка.

Глава уряду зазначив, що будівництво нових магістральних водогонів необхідне для забезпечення водою жителів Кривого Рогу, Нікополю та Марганеця.

Роботи почнуться просто зараз, щоб не втрачати дорогоцінний час. Відповідальним за реалізацію проектів буде Держагентство з відновлення, - підкреслив Шмигаль.

Що відомо про ситуацію в районі ЗАЕС 

За словами Шмигаля, що наразі рівень води в ставці для охолодження на Запорізькій АЕС перебуває на технічно допустимій позичці.

Прем'єр зазначив, що станцію необхідно негайно повернути під контроль України.

Відслідковуємо ситуацію на Запорізькій АЕС. Наразі станція не працює, рівень води в ставі-охолоджувачі перебуває на технічно необхідній позначці, - підкреслив Шмигаль.

Прем'єр наголосив, що підрив Каховської ГЕС та перебування російських терористичних військ на станції створюють для України та світу безпрецедентні загрози.

Україна наполягає на демілітаризації ЗАЕС, аби Росія не здійснила ще один теракт, що матиме катастрофічні наслідки для всього людства, - підкреслив Шмигаль.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?