Україна поділилася з Литвою колючим дротом для охорони кордону від мігрантів
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна поділилася з Литвою колючим дротом для охорони кордону від мігрантів

Україна поділилася з Литвою колючим дротом для охорони кордону від мігрантів
Джерело:  online.ua

Понад 38 тонн гуманітарного вантажу відправила Україна сьогодні, 12 серпня, Литві. Зокрема, це колючий дріт, що допомагатиме краще охороняти кордони від навали нелегальних мігрантів.

Джерело: пресслужба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"Понад 38 тонн гуманітарного вантажу вирушили сьогодні, 12 серпня, з України до Литви. Це перший етап допомоги з трьох, яку Україна направляє відповідно до Указу президента Володимира Зеленського та розпорядження Кабінету міністрів", - зазначається в повідомленні ДСНС.

Українська гуманітарна допомога сприятиме посиленню охорони литовських кордонів від нелегальних мігрантів, підкреслюють в ДСНС.

Повідомляється, що вантаж супроводжує група надзвичайників, які мають передати його литовським прикордонникам.

Проблема мігрантів у Литві

Парламент Литви схвалив законопроєкт про встановлення фізичного бар'єру на кордоні з Білоруссю. Агне Білотайте, міністр внутрішніх справ Литви, заявив, що його побудують за рік.

Через кордон з Білоруссю в Литву цього року потрапило більш ніж 4 тисячі мігрантів, переважно вихідці з Іраку. Влада Литви називає потоки нелегальних мігрантів гібридною агресією білоруського режиму.

На початку липня цього року уряд Литви у зв'язку з великими потоками нелегальних мігрантів на білоруському кордоні запровадив в країні режим екстремальної ситуації.

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко під час введення європейських санкцій проти режиму виступив з заявою, що Білорусь припинить посилені заходи боротьби проти нелегальної міграції, щоб в Євросоюзі самостійно ловили порушників. Це він назвав протидією політичному тиску з боку європейських держав.

Також 17 липня очільник МЗС Габріелюс Ландсбергіс сказав, що Білорусь загрожує Литві в тому числі контрабандою радіоактивних матеріалів.

28 липня Кабінет міністрів України ухвалив рішення надати Литві допомогу у зв'язку з важкою ситуацією з нелегальною міграцією.

3 серпня глава України Володимир Зеленський підписав указ про надання допомоги.

Читайте також:

  • Литва офіційно почала зведення стіни на кордоні з Білоруссю.

  • У Литві уточнили, по кому вдарять санкції через кризу на кордоні з Білоруссю.

  • У Литві позбавлять лікарняних виплат невакцинованих, які заразилися коронавірусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?