Литва офіційно почала зведення стіни на кордоні з Білоруссю
Категорія
Світ
Дата публікації

Литва офіційно почала зведення стіни на кордоні з Білоруссю

Литва офіційно почала зведення стіни на кордоні з Білоруссю
Джерело:  online.ua

Литовська влада у п’ятницю, 9 липня, почала процес зведення додаткових споруд на кордоні з сусідньою Білоруссю, які необхідні для подальшого стримування нелегальних мігрантів.

Джерело: 15min

За оприлюдненими подробицями, наразі дротове огородження вже будують у районі Друскінінкської застави.

Згідно з поясненням представника Служби охорони державного кордону при Міністерстві внутрішніх справ Литви Гедрюса Мішутіса, військовослужбовці почали встановлення дротяного паркану, який сягатиме за довжиною 30 кілометрів.

“Військовослужбовці вже сьогодні мають приступити до встановлення огорожі. Вони лише вказують найбільш небезпечні ділянки, щоб огорожа з'явилася там в першу чергу”, - наголосив посадовець.

Литовський посадовець звернув увагу на те, що після оголошення режиму Олександра Лукашенко про послаблення дій з опору нелегальній міграції з білоруського боку на кордоні вже з європейської сторони затримали до 1,5 тисячі осіб. Здебільшого це мешканці Іраку.

Лукашенко проти Литви

Упродовж останніх тижнів Литва потерпає від безпрецедентного напливу незаконних мігрантів з території Білорусі. Саме через цю причину 2 липня влада країни була змушена оголосити режим екстремальної ситуації національного масштабу.

Сам білоруський диктатор ще під час введення санкцій проти режиму виступив з оголошенням, що вони припинять посилені заходи з боротьби проти нелегальної міграції, аби в ЄС самостійно ловили порушників. Це він назвав протидією нібито незаконному тиску з боку європейських сусідів.

На тлі такої небезпеки Естонія виступила з рішеннями на підтримку литовського сусіда.

“Ризик нелегальної міграції на литовсько-білоруському кордоні у найближчому майбутньому залишиться високим. Тому ми відправляємо на допомогу Литві команду ESTPOL5”, - заявили в Естонській службі поліції та прикордонного контролю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?