Україна потрапила до п'ятірки країн з найвищим ризиком кібератак
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна потрапила до п'ятірки країн з найвищим ризиком кібератак

Україна потрапила до п'ятірки країн з найвищим ризиком кібератак
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків компанії  ESET, Україна опинилась серед 5 країн з найбільшою кількістю шкідливих програм для операційної системи Android та фішингових сайтів.

Джерело: сайт ESET

Україна серед списку лідерів за рівнем кіберзагроз

У рейтингу найбільш поширених кіберзагроз станом на вересень-грудень минулого року зазначається, що в Україні найбільш поширеними були атаки методом злому пароля, розповсюдження шкідливих програм по електронній пошті.

У минулому році також був встановлений рекорд за кількістю віддалених атак на комп'ютери користувачів.

При цьому програми-вимагачі стали ще більш агресивними, оскільки були націлені на великі об'єкти з цілю отримати якомога більше грошей.

Зростання курсу Bitcoin у минулому році також викликало появу великої кількості прихованих програм для майнингу криптовалюти.

Аналітики ESET вказують, що якщо у 2020 році більшість хакерских атак була спрямована на ланцюги поставок, то у минулому році хакери віднайшли велику кількість вразливостей у популярних сервісах та додатках.

Зокрема у березні минулого року кіберзлочинці скористались уразливістю програми ProxyLogon під час атак на сервери Microsoft Exchange.

А вже в серпні минулого року була здійснена нова атака на Microsoft Exchange через уразливість ProxyShel.

У грудні минулого року хакери скористались уразливістю в поширеній утиліті Log4j, що створило серйозну загрозу для великої кількості серверів.

На думку фахівців, у цьому році кількість хакерських атак за допомогою програм-вимагачів зросте ще більше.

Фото - Pixabay.com

Окрім цього аналітики ESET попереджують, що мобільні пристрої на системі Android також можуть піддатись кібератакам за допомогою шкідливих банківських додатків.

Найбільша кількість загроз для електроних пристроїв на системі  Android була виявлена у Мексиці - 9,9% та в Україні - 9,8%.

Окрім цього у минулому році більш ніж удвічі зросла кількість шкідливих програм, відправлених хакерами користувачам через електронну пошту.

Найчастіше кіберзлочинці маскувались під відомі компанії DHL і WeTransfer, а їх мішенню були користувачі популярних онлайн-сервісів.

Аналітики ESET підкреслюють, що у вересні-грудні минулого року щодня блокувалось 4,8 млн шкідливих ресурсів 400 тисяч унікальних шкідливих URL-адрес.

Україна опинилася на п'ятому місці за кількістю заблокованих шкідливих сайтів після Росії, Японії, Польщі та Перу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?