Україна працює над евакуацією 600 цивільних зі Святогірської Лаври на Донеччині
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна працює над евакуацією 600 цивільних зі Святогірської Лаври на Донеччині

Україна працює над евакуацією 600 цивільних зі Святогірської Лаври на Донеччині
Джерело:  online.ua

Україна працює над організацією гуманітарного коридору для евакуації мирних жителів з території Святогірської Лаври на Донеччині.

Джерело: ГУР

Україна хоче евакуювати зі Святогірської Лаври 600 людей

Україна працює над встановленням режиму припиненням вогню та організацією гуманітарного коридору до Святогірської Лаври, що знаходиться на березі річки Сіверський Донець Донецької області. На сьогодні Святогірська Лавра піддається постійним артилерійським обстрілам боку російських військових.

За інформацією ГУР, на території Лаври досі знаходиться до 600 мирних жителів. Близько 70% з них – паломники та місцеві мешканці, які намагались знайти притулок від обстрілів. Значна частина паломників прибула на прощу ще до початку активних бойових дій.

В подальшому, через активні бойові дії, мирні жителі не змогли евакуюватися у безпечне місце і звернулись з проханням про організацію безпечного коридору.

Також ГУР повідомляє, що приблизно 100 ченців відмовляються залишати територію Лаври. Частина з них — через поранення, вік та хвороби. Для них організовується доставка гуманітарних вантажів, надається медична допомога.

Зазначається, що Україна готова залучити міжнародних посередників для сприяння в організації гуманітарного коридору для запобігання можливим провокаціям та збереження людських життів.

Обстріли Святогірської Лаври

30 травня від російських обстрілів загинули двоє монахів та черниця, троє ченців отримали поранення. Сама Лавра зазнала руйнувань.

1 червня в келіях монахів Святогірської Лаври розірвалися російські снаряди, унаслідок чого 4 людини загинули, ще 4 були важко поранені.

4 червня РФ обстріляла Всіхсвятський скит Свято-Успенської Святогірської Лаври, внаслідок чого там сталася пожежа.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?