Україна продовжить підготовку до експорту зерна — міністр інфраструктури
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна продовжить підготовку до експорту зерна — міністр інфраструктури

Україна продовжить підготовку до експорту зерна — міністр інфраструктури
Джерело:  online.ua

Україна продовжить технічну підготовку до запуску експорту аграрної продукції з наших портів, попри російський удар по Одеському порту.

Джерело: міністр інфраструктури Олександр Кубраков

Україна продовжить експорт зерна, попри ракетні удари

Ми не довіряємо Росії, але довіряємо своїм партнерам та союзникам, саме тому Ініціатива про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів була підписана з ООН та Туреччиною, а не з Росією, - сказав міністр інфраструктури.

Він зазначив, що цей документ не був жестом «доброї волі», але результатом роботи Збройних сил України, які звільнили острів Зміїний. Документ було підписано на українських умовах – жодних росіян у територіальних водах України, жодних поступок щодо санкцій.

Сьогодні Роcія нанесла ракетний удар по території Одеського порту, тим самим черговий раз показавши світу свої справжні наміри. За останні місяці ракетні удари по об’єктах інфраструктури стали другою, а інколи навіть першою ціллю ворога. Щодня десятки ракет спрямовуються на залізницю, мости, нафтосховища, порти. Це не зупиняє нашу роботу і наш спротив, - сказав Кубраков.

Міністр підкреслив, що ООН, союзники та партнери говорять про Стамбульську ініціативу як надію, як рішення, яке зможе не тільки врятувати економіку України, але і мільйони людей від голоду, а мільярди – від зубожіння.

Як і завжди – ми довіряємо Військово-Морським Силам, ЗСУ і всім силам оборони, які готові давати відсіч окупантам. Вчора ніхто не підписав угоду про капітуляцію рф, війна не закінчилася, як хтось собі вирішив. Але так само, як наша залізниця продовжує рух, а автоперевізники доставляють необхідні продукти, медикаменти та зброю до «0» позицій – ми не відступимо від своєї цілі – розблокувати морські порти.

Він додав, що Україна продовжує технічну підготовку до запуску експорту аграрної продукції з наших портів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?