Україна скликає термінові переговори через загострення на Донбасі - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна скликає термінові переговори через загострення на Донбасі - що відбувається

Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський оголосив, що офіційний Київ виступив із закликом провести термінову зустріч Тристоронньої контактної групи у Мінську. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його пресконференцію 20 травня.

За словами державного лідера, з ініціативою щодо такого засідання виступив представник української сторони Леонід Кучма.

"Щоб зрозуміти, що робить зараз Леонід Кучма, сьогодні через заяву Пасічника він написав листа і скликає термінове засідання мінської контактної групи", - додав Зеленський.

Він пояснив, що приводом стала заява ватажка бойовиків так званої "ЛНР". Той виступив із погрозами наступом на українські позиції та звинуватив підрозділи ЗСУ в обстрілі. Окупаційні війська приведені у повну бойову готовність.

Нагадаємо, російський агресор вдерся на український Донбас навесні 2014 року. З того часу під контролем Кремля залишаються безпосередньо Донецьк, Луганськ та багато інших міст, населених пунктів у регіоні. Жертвами протистояння стали щонайменше 13 тисяч людей — за даними Організації Об'єднаних Націй.

Як повідомляв ONLINE.UA, ситуація на Донбасі почала різко загострюватися — 20 травня проросійські сили неочікувано заявили про перехід у вищий ступінь бойової готовності. Окрім того, ватажок бойовиків "ЛНР" Леонід Пасечник почав погрожувати українському лідеру Володимиру Зеленському та попередив, що окупанти уже готові до наступу на українські позиції.

Варто звернути увагу на те, що головною причиною для наступу ставленик Путіна назвав обстріли "ремонтних бригад", які здійснювали ремонтні роботи лінії електропередач Михайлівка – Комунарська.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?