Україна спільно із Іспанією та Португалією претендує на проведення фіналу ЧС-2030 з футболу
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україна спільно із Іспанією та Португалією претендує на проведення фіналу ЧС-2030 з футболу

Україна спільно із Іспанією та Португалією претендує на проведення фіналу ЧС-2030 з футболу
Джерело:  online.ua

Україна хоче долучитись до спільної заявки Іспанії та Португалії щодо проведення фінальної частини Чемпіонату світу з футболу у 2030 році. 

Джерело:  The Times

Україна хоче прийняти матчі ЧМ з футболу у 2030 році 

Уряди Іспанії та Португалії, а також Володимир Зеленський схвалили таку ініціативу. Очікується, що офіційно про заявку трьох країн буде оголошено 5 жовтня у штаб-квартирі УЄФА.

Іспанія та Португалія спочатку планували подати спільну заявку на проведення ЧС-2030 удвох, але погодилися віддати Україні матчі групового етапу однієї з груп.

Автори такої ідеї переконані, що до 2030 року Україна відбудується після війни і жодна небезпека для проведення такого масштабного спортивного змагання не загрожуватиме.

Наразі на проведення першості світу-2030 офіційно не надійшла жодна заявка. Очікується, що головними конкурентами Іспанії, Португалії та України стануть Саудівська Аравія, Єгипет та Греція, які також хочуть подати спільну заявку.

Наразі президент ФІФА Джанні Інфантіно не отримав жодної заявки на проведення ЧС-2030. Зацікавлення у проведенні турніру, окрім Іспанії та Португалії, раніше проявляли Саудівська Аравія, Єгипет і Греція (групова заявка) та латиноамериканські держави.

У 2012 році Україна спільно з Польщею провела чемпіонат Європи. Поєдинки прийняли Донецьк, Київ, Львів і Харків. Матч-відкриття відбувався у Варшаві, а фінал – на НСК "Олімпійський" у столиці України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?