Збірну РФ з футболу не допустили на Євро-2024
Категорія
Спорт
Дата публікації

Збірну РФ з футболу не допустили на Євро-2024

Збірну РФ з футболу не допустили на Євро-2024
Джерело:  online.ua

Футбольну сбірну РФ не допустили до жеребкування відбіркового турніру Євро-2024 через розв'язану Кремлем ганебну війну проти України. 

Джерело: Facebook-сторінка президента УАФ Андрія Павелка

Футбольна сбірна РФ пропустить Євро-2024 

Росіянам просто немає до чого готуватися. РФ не буде 9 жовтня у німецькому Франкфурті. І щонайменше, до 2024 року їм таки не світять офіційні міжнародні футбольні змагання! Євро-2024 пройде без країни-агресора! Слава Україні! - зазначив Павелко.

9 жовтня у Франкфурті відбудеться жеребкування відбіркового турніру Євро-2024.

Очільник УАФ відреагував на спроби Російського футбольного союзу домогтися дискваліфікації головного тренера збірної України. Функціонери держави-агресора звинуватили Олександра Петракова в "дискримінації росіян".

Павелко назвав скаргу РФС "істерикою", що не вартує ані найменшої уваги. За його словами, УЄФА розглянув запит росіян і оголосив асоціації попередження і незначний штраф. Окрім того, функціонер поділився поганими для РФС новинами.

УЄФА розподілить європейські збірні в 10 відбіркових груп. На чемпіонат Європи вийдуть по дві найкращі команди з кожної групи.

До цього міністр МВС Німеччини Ненсі Фезер закликала не допустити РФ та Білорусь до кваліфікації чемпіонату Європи-2024.

Не тільки Росію, яка веде агресивну війну, що порушує міжнародне право, але й Білорусь, як ключового прихильника російського керівництва, потрібно відсторонити від усіх міжнародних футбольних матчів та турнірів.

Футбол повинен виконати свою відповідальну роль і продемонструвати єдину позицію проти цієї форми порушення прав людини. Всі відповідальні повинні бути позбавлені будь-якої можливості брати участь у спорті, впливати чи представляти себе будь-яким іншим чином. Також потрібно відсторонити російських та білоруських чиновників від впливових органів міжнародних спортивних асоціацій, - зазначила Фезер у листі до президента УЄФА Александера Чеферіна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?