Блінкен заявив про неготовність РФ до дипломатії та оголосив нову гумдопомогу Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Блінкен заявив про неготовність РФ до дипломатії та оголосив нову гумдопомогу Україні

Блінкен заявив про неготовність РФ до дипломатії та оголосив нову гумдопомогу Україні
Джерело:  online.ua

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Вашингтон не бачить «жодних ознак» готовності Росії до дипломатії, а також оголосив про надання Україні 360 млн доларів гуманітарної допомоги.

Джерело: AFP

Росія залишилася ізольованою на зустрічі Великої двадцятки

Ми не помітили жодних ознак того, що Росія готова до значущої дипломатії. Якщо буде можливість для дипломатії, ми нею скористаємося, - сказав Блінкен.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров передчасно покинув зустріч з міністрами закордонних справ G20 на острові Балі 8 липня після того, як Вашингтон і його союзники засудили напад Москви на Україну під час переговорів за закритими дверима.

Лавров покинув ранкову сесію в п'ятницю, коли його німецька колега Анналена Бербок розкритикувала вторгнення.

Потім він залишив післяобіднє засідання перед тим, як міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до міністрів.

Був сильний консенсус, і Росія залишилася ізольованою, як це було багато разів з початку цієї війни. Насправді міністр закордонних справ Лавров раніше покинув зустріч, можливо, тому, що це повідомлення було настільки чітким, - сказав Блінкен.

США виділять Україні 360 млн доларів на гуманітарну допомогу

Він також оголосив, що Сполучені Штати нададуть Україні ще 360 мільйонів доларів на підтримку, зокрема на продукти харчування, чисту питну воду, невідкладну медичну допомогу та житло.

Наша відданість народу України рішуча. Сполучені Штати надають майже 368 мільйонів доларів додаткової гуманітарної допомоги для підтримки людей в Україні та біженців, які змушені покинути свою країну в пошуках безпеки в розпал жорстокої війни Росії, - сказав Блінкен.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?