Російські війська не дозволяють гасити пожежі після обстрілів на Херсонщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські війська не дозволяють гасити пожежі після обстрілів на Херсонщині

Російські війська не дозволяють гасити пожежі після обстрілів на Херсонщині
Джерело:  online.ua

Поліція відкрила кримінальні провадження щодо цілеспрямованого знищення врожаю на Херсонщині військовими РФ, які навмисне не дозволяють гасити пожежі після обстрілів.

Джерело: Національна поліція України

Росіяни цілеспрямовано знищують український врожай

Через постійні обстріли гасити такі пожежі на деокупованих територіях вкрай важко, а на окупованих землях росіяни навмисно не дозволяють гасити займання, загарбники знищують склади з зерном, сільськогосподарську техніку та сонячні електростанції. Аби врятувати хоч частину врожаю, люди працюють на техніці поруч зі стіною вогню, - повідомили в поліції.

Зазначається, що лише на цьому тижні майже щодня на території Херсонщини фіксувалися пожежі у лісах та на полях через обстріли.

Через це біля села Розлив Білозерської територіальної громади сталося загоряння 12 гектарів посівів зернових культур, а також загоряння соснового лісу в Олешківській територіальній громаді. Проте через присутність там військ РФ пожежі ніхто не зміг гасити.

Внаслідок обстрілу Генічеського району спалахнула пожежа на полі з пшеницею біля смт Новоолексіївка та села Новопокровка. Вигорів врожай та сільськогосподарська техніка.

Після обстрілу військами РФ Каховського району сталося загоряння соснового лісу на площі понад 5 гектарів.

Також російські війська обстріляли Великоолександрівську територіальну громаду. Сталося загоряння посівів озимої пшениці та ячменю загальною площею близько 150 га.

Через артилерійський обстріл росіян сталося загоряння соснового лісу біля села Кохани, а також виникла пожежа на трьох гектарах соснового лісу на території Олешківського лісомисливського господарства.

За усіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?