Україна стане членом НАТО після перемоги у війні — Столтенберг
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні — Столтенберг

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні — Столтенберг
Джерело:  online.ua

За словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, Україна стане членом Альянсу, але наразі головним пріоритетом є перемога у війні зі злочинною армією РФ. 

Джерело: заява Єнса Столтенберга

Україна стане членом НАТО та ЄС 

Ми багато разів повторювали, що Україна стане членом Альянсу, але зараз основна увага приділяється тому, щоб Україна перемогла у війні, тому що єдиний спосіб інтеграції - це забезпечити перемогу України як суверенної незалежної держави, - зазначив Столтенберг.

За його словами, наразі невідкладне завдання партнерів по Альянсу забезпечити Україну зброєю, необхідною для перемоги та деокупації територій, які перебувають під контролем РФ.

Генсек додав, що НАТО працює і над довгостроковим партнерством з Україною. Це проявляється в тому, що нашій країні допомагають перейти від зброї радянської доби, доктрин, стандартів до стандартів НАТО для покращення оперативної сумісності в галузі безпеки та оборонної реформи.

І все це для того, щоб наблизити Україну до Альянсу НАТО, - підкреслив Столтенберг.

У той же час президент України Володимир Зеленський зазначив, що наразі для України не має жодних перешкод, щоб вже в цьому році розпочати переговори щодо вступу в ЄС.

Спільно зі шведським головуванням ми маємо забезпечити все необхідне для початку переговорів щодо членства України у Європейському союзі вже в цьому році. Ми цього дуже хочемо і жодної перешкоди цьому немає і не буде, - підкреслив президент України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?