Україна та ЄС створять Міжнародний центр з переслідування злочинів агресії РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна та ЄС створять Міжнародний центр з переслідування злочинів агресії РФ

Україна та ЄС створять Міжнародний центр з переслідування злочинів агресії РФ
Джерело:  online.ua

Україна та ЄС вирішили створити Міжнародний центр з переслідування злочинів агресії проти нашої країни. Про це повідомила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Джерело:  сайт  Єврокомісії

Брюссель та Київ створять Міжнародний центр з переслідування злочинів агресії РФ

Європейський Союз підтримує роль Міжнародного кримінального суду. Ми також вважаємо, що потрібен спеціальний трибунал для переслідування злочину агресії Росії. І я пишаюся тим, що на цій конференції як першого кроку ви підпишете угоду про створення Міжнародного центру з переслідування злочину агресії в Гаазі, - заявила Урсула фон дер Ляєн.

Що відомо про конференцію United for Justice

4 березня у Львові проходить конференція United for Justice, учасники якої зібралися, що детально обговорити механізми притягнення країни-агресорки до відповідальності за злочини в Україні.

Росія має понести відповідальність за ці жахливі злочини. Путін має бути притягнутий до відповідальності. Ми повинні зробити все, що в наших силах, щоб притягнути винних до відповідальності. Європейський Союз разом з нашими партнерами продовжить працювати над тим, щоб Росія заплатила за це, - наголосила фон дер Ляєн.

Окрім того, наголошується, що під час конференції планують підписати оновлену угоду про створення Спільної слідчої групи Євроюсту з метою сприяння створенню Міжнародного центру з переслідування злочинів агресії (ICPA) в її структурі.

Що важливо розуміти, учасниками Спільної слідчої групи наразі є: Міжнародний кримінальний суд, Україна, Литва, Польща, Естонія, Латвія, Словаччина, Румунія та Естонія.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?