Уже 29 країн вимагають створення спецтрибуналу для РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Уже 29 країн вимагають створення спецтрибуналу для РФ

Уже 29 країн вимагають створення спецтрибуналу для РФ
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба офіційно підтвердив, що до коаліції, яка виступає за створення спеціального трибуналу для Росії за злочин агресії, станом на сьогодні увійшли вже 29 країн.

Джерело: МЗС України

29 країн підтримують пропозицію створення спецтрибуналу для Росії

Якщо на початку розмова про трибунал не викликала багато ентузіазму і була абстрактною, то зараз ми вже побудували коаліцію країн, яка предметно працює над параметрами майбутнього трибуналу, - зазначив глава Міністерства закордонних справ України.

За словами Дмитра Кулеби, до коаліції увійшла навіть одна країна Латинської Америки.

Окрім того, наголошується, що лише протягом останнього місяця кількість країн збільшилась на вісім.

Український дипломат також повідомив, що друге засідання коаліції відбудеться 21-22 березня у Страсбурзі.

Що відомо про розслідування МКС щодо злочинів солдатів РФ

Як уже згадувалося раніше, 2 березня Міжнародний кримінальний суд розпочав розслідування злочинів армії Російської Федерації, які були скоєні на території України.

За словами журналістів, з метою збору доказів російських окупантів уже створили спільну слідчу групу, до складу якої входять кілька європейських судових органів.

Що важливо розуміти, тоді як МКС може розглядати воєнні злочини, які скоїли окремі люди, він не має юрисдикції притягати до відповідальності за злочин агресії.

Враховуючи цей момент, команда українського лідера Володимира Зеленського вирішила почати просувати ідею створення спеціального трибуналу проти Російської Федерації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?