Україна та Росія досягли важливої домовленості щодо Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна та Росія досягли важливої домовленості щодо Донбасу

Україна та Росія досягли важливої домовленості щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Тристороння контактна група на останньому засіданні "висловила рішучість" щодо дотримання на Донбасі режиму припинення вогню. Таку заяву зробив представник ОБСЄ Мікко Кіннунен, дані ТКГ і готовність зі свого боку не порушувати “тишу” висловили і в українському Міноборони, але назвали умову.

Джерело: заява ОБСЄ

На сьогоднішньому засіданні Тристоронньої контактної групи за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей України пріоритет було віддано питанню безпеки та, зокрема, дотриманню режиму припинення вогню”,

— Мікко Кінунен, представник ОБСЄ

У МОУ дали зрозуміти, що готові до виконання режиму за умови, що його будуть дотримуватися і проросійські бойовики та збройні формування РФ, присутність яких на Донбасі Кремль все ще заперечує.

ЗС України запевняють щодо своєї позиції послідовно і неухильно дотримуватися режиму припинення вогню, передбачених вищевказаними заходами, в тому числі щодо умов відкриття вогню у відповідь.

— повідомлення Міноборони України

 Перемир’я на Донбасі номінально запрацювало з липня 2020 року

З 27 липня 2020 року на Донбасі запрацювало нове перемир'я, але станом на листопад цього року внаслідок обстрілів бойовиків загинули щонайменше понад 60 бійців ЗСУ, близько 150 зазнали поранень.

За даними МО, з початку війни на вибухівках підірвалися щонайменше 1 178 українських військових, з них 257 — загинули.

За весь час війни на Донбасі, яка триває з весни 2014 року, ці події неодноразово ставали темою творчості українських митців, зокрема, режисерів. Зокрема, фільм “Відблиск” Валентина Васяновича оповідає історію лікаря-добровольця, який після повернення з полону намагається адаптуватися в мирному житті. Він проговорює зі своєю колишньою дружиною та донькою травми, які принесла війна. Ось що міститься в описі стрічки.

Смерть коханої людини завжди викликає сильні страждання і створює справжнє випробування для всіх членів сім'ї. Сергій намагається розрадити свою дванадцятирічну доньку Поліну від сумних думок, але вона постійно повертається, щоб обміркувати трагічну подію. Поліна бачить присутність смерті в навколишньому світі і намагається осягнути її неминучість.

Суперечливі та болючі питання, які ставить донька, вимагають миттєвих відповідей. Сергій багато часу проводить в інтимних розмовах з Поліною, що дозволяє йому зосередитися на важливих питаннях світогляду, які можуть допомогти йому розібратися у його дорослих травмах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?