Україна в односторонньому порядку передала Росії всіх важкопоранених полонених
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна в односторонньому порядку передала Росії всіх важкопоранених полонених

Україна в односторонньому порядку передала Росії всіх важкопоранених полонених
Джерело:  online.ua

Україна передала державі-агресорці Росії важкопоранених полонених, стан яких дозволяв транспортування.

Джерело: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Репатріація військовополонених РФ

Україна здійснила гуманітарну акцію та передала Росії усіх важкопоранених окупантів, стан яких дозволяв транспортування, захоплених в полон з початку широкомасштабного вторгнення.

Дотримуючись міжнародних зобов’язань, на виконання статей 109-114 Женевських конвенцій та за участі Міжнародного комітету Червоного Хреста, Україна в односторонньому порядку здійснила передачу важкопоранених та важкохворих полонених окупантів російській стороні, - йдеться в повідомленні.

У цьому випадку йдеться не про обмін військовополоненими, а саме про репатріацію: повернення важкопоранених полонених без жодних умов, як це передбачає міжнародне гуманітарне право.

Проте РФ нехтує міжнародними нормами і досі утримує в заручниках тисячі українських громадян, зокрема важкохворих і поранених, цивільних, дітей та жінок, літніх людей, а також тих, які потрапили в російський полон ще до початку широкомасштабного вторгнення, - зазначили у Координаційному штабі.

Усі ці категорії громадян згідно з міжнародним гуманітарним правом мали би бути повернуті Україні шляхом репатріації без жодних умов.

Попри це Росія продовжує утримувати в заручниках цивільних та некомбатантів. А також відмовляється допускати до місць їхнього утримання представників Міжнародного комітету Червоного Хреста, не забезпечує їх зв’язком з рідними, належним харчуванням, медичною допомогою, навмисно створюючи нелюдські умови перебування в неволі.

Фото: t.me/Koord_shtab

Фото: t.me/Koord_shtab

Фото: t.me/Koord_shtab

Фото: t.me/Koord_shtab

З початку вторгнення в Україну повернули тіла 1509 воїнів та звільнили з полону 1863 українців

У Головному управлінні розвідки Міноборони розповіли, що за весь час роботи спеціального Координаційного штабу провели 38 обмінів полоненими з Росією.

Станом на 2 березня під час обмінів вдалося визволити з полону 1863 українців.

Серед звільнених людей було 1756 військових та 135 цивільних. Також штаб повернув 1409 тіл загиблих військових.

Крім цього, там займаються комунікацією з родинами полонених військових. У середньому за добу там допомагають 419 родинам.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?