Україна веде складні перемовини для порятунку всіх військових з "Азовсталі" — Верещук
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна веде складні перемовини для порятунку всіх військових з "Азовсталі" — Верещук

Україна веде складні перемовини для порятунку всіх військових з "Азовсталі" — Верещук
Джерело:  online.ua

Українські представники ведуть складні перемовини з РФ для евакуації всіх українських військовослужбовців з заводу "Азовсталь" у Маріуполі.

Джерело: Ірина Верещук

 Україна хоче евакуювати всіх захисників Маріуполя

Серце країни зараз – це Азовсталь. Крім азовців, там наші ЗСУ, нацгвардійці, прикордонники, бійці СБУ, поліцейські та тероборона. Поділяю тривогу та хвилювання близьких за долю захисників фортеці. Війна – це кров і сльози. На війні чудес не буває. Є суворі реалії. Тому працює тільки тверезий та прагматичний підхід.

Вона зазначила, що нам не варто перебільшувати вплив світових лідерів. Бо, якби цей вплив був належним, не було б війни.

Є наказ Президента – зробити все можливе та неможливе, щоб витягнути наших звідти. Команда працює. Перемовини з ворогом дуже складні. Результат може не задовольнити всіх. Але наше завдання витягнути наших хлопців. Усіх. Живими.

Нагадаємо, що вчора Верещук повідомляла, що ведуться переговори про обмін 38 важкопоранених бійців на полонених росіян.

В укриттях заблокованого ворогом заводу "Азовсталь" перебувають близько 600 важкопоранених бійців, яким через відсутність медикаментів і брак медиків не можуть надати належну допомогу.

За словами Верещук, військовим шляхом деблокувати "Азовсталь" наразі неможливо.

Захисники "Азовсталі" здаватися у полон не збираються, а росіяни не погоджуються на процедуру "екстракшн".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?